Sennur Sezer Emek ve Direniş Ödülü Emin Kaya’ya

Şair Sennur Sezer’in anısına gerçekleştirilen Emek ve Direniş Ödülleri sahiplerini buldu. Tören 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Avcılar'daki Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi'nde düzenlendi. JülideKural'ın 'Ben Rosa Lüksemburg' performansı sonrası ödüller sahiplerine takdim edildi.

Kültür Sanat 3 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

2015 yılında hayatını kaybeden şair Sennur Sezer’in anısına 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında gerçekleştirilen Emek ve Direniş Ödülleri sahiplerini buldu. Gıda İş ve Manos Kitap Yayınevi’nin düzenlediği ödül töreni Avcılar’daki Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde gerçekleşti. Geceye, çok sayıda sendika üyesi ve sanatçının yanı sıra sanatsever de katıldı.

Önceki gece gerçekleşen töreninin sunuculuğunu oyuncu Bülent Emrah Parlak üstlenirken Sennur Sezer’in hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi de gerçekleşti. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’ndeki törende şair Altay Öktem de barış temalı şiirlerini okudu.

Jülide Kural’ın performansı sonrası ödüller takdim edildi

Emek ve Direniş Ödülleri gecesinde şiir dinletisinin ardından sahneye Jülide Kural geldi. Sanatçı, ‘Ben Rosa Lüksemburg’ oyununu Yıldız Kenter Sahnesi’nde sahneledi. Bu özel gösterinin ardından da Sennur Sezer Emek ve Direniş Ödülleri’nin takdim törenine geçildi.  Bu yıl şiir dalında Emin Kaya ‘Dilini yitirmiş yabancı’ şiiriyle birinci oldu. Törende Doğu Kaşka ‘Güneş ancak kurbağaya zulümdür’ eseriyle Jüri Özel Ödülü takdim edildi. Son olarak da öykü dalında ‘Ben robot değilim’ eseriyle birincilik kazanan Hatice Sabah’a ödülü verildi.

Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenen Sennur Sezer Emek ve Direniş Ödül Töreni’nin ardından şair ve yazarlar kitaplarını bu özel gecede mekânda bulunan sanatseverler için tek tek imzaladı.

Kalın kitaplar daha çok okunuyorKalın kitaplar daha çok okunuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.