Kadir İnanır uyandırıldı: Sevenlerine gülümseyerek selam etti!

Pazar günü beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırılan Kadir İnanır nihayet uyandırıldı. Doktorunun yaptığı açıklamaya göre İnanır kendisine iletilen sevgi mesajlarına gülümseyerek karşılık verdi. İnanır'ın sağlık durumunun iyiye gittiği söylendi.

Kültür Sanat 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Geçen pazar günü evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılıp uyutulan Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili sevindirici haber geldi.

İnanır’ın tedavisinin yapıldığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam “Bu sabah MR kontrolü yapıldı. MR’da sonuçlar iyi görününce uyandırılmaya karar verildi. Şu an bilinci açık. Kendisine ulaştırılan selamlara gülümsedi. Motor hareketleri iyi, takip ediyoruz. Ciddi bir travma geçirmiş. Daha önceden bir beyin ameliyatı ve akciğer ameliyatı var. Öğrendiğimiz kadarıyla yaklaşık üç ay önce de akciğer enfeksiyonu geçirmiş. Kronik bir sigara içicisi. İnşallah bu vesileyle sigarayı da bırakır. Fizik tedavi yapılıyor. Süreç iyiye gidiyor. MR’daki görüntüler de, radyolojik görüntüler de bunu destekliyor. Acile ilk başvurduğu zaman sağ tarafında tam bir felç tablosu vardı. Şu an sağ tarafında hareketleri iyi. Ama daha da iyi olmasını bekliyoruz” diyerek İnanır’ın uyandırıldığını açıkladı.

İletişim kurabiliyor

Sağlam daha önce uyandırılacağının ama sonra bundan vazgeçilmesiyle ilgili olarak da bilgilendirme yaptı: “Akciğerleriyle ilgili bir sıkıntılarımız var. Onunla ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Çünkü multidisipliner bir ekip takip ediyor her an. Tabii daha erken uyanmasını umuyorduk 24’üncü saatin sonunda bir uyandırma süreci başlamıştı. Ancak arada bazı tansiyon yükselmeleri oluyordu. O yüzden süreci biraz temkinli ve yavaş yürüttü arkadaşlarımız. Sonunda bugün güzel bir şekilde uyandırıldı. Şu an iletişim kurabiliyor. Eşini yanına aldık. Kendisine bazı selamlar ulaştırıldı. Tepki veriyor. Tedavisine devam edeceğiz. Birkaç gün yoğun bakımdaki tedavisi sürecek.”

Hızlı müdahale yapıldı

Tedavi sürecini tedbirli bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Prof. Sağlam, İnanır’ın en büyük şansının hayat arkadaşı Jülide Kural’ın rahatsızlandığında yanında olması olduğunu söyledi: “İlk andan itibaren olayı iyi yönetmesi. Ve 112’ye haber vermesi. Kadir beyin evden hastaneye ulaşma süresi zannedersem 20 dakika. Oldukça kısa bir süre, ambulansın ulaşıp hastaneye ulaştırması. Sonrasında tetkikler hızlı şekilde yapılıyor. Tomografi, MR ve pıhtı tespiti yapıldıktan sonra da hızlı şekilde işleme alınıyor. Pıhtı temizlendikten sonra kontrol amaçlı MR’lar da temiz gözüktükten sonraki süreç zaten klinik iyileşme takibi. Yoğun bakımda süreci takip ettiriyoruz ki komplikasyon gelişmesin. Gelişirse anında müdahale edebilelim diye. Şu an her şey yolunda gidiyor. Hastaneden özellikle taburcu olduktan sonraki aşama daha yoğun olacak.”

Eskişehir'den Kadir İnanır'a selam olsun: Tatar Ramazan artık müzedeEskişehir’den Kadir İnanır’a selam olsun: Tatar Ramazan artık müzede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.