Türkan Şoray’dan 54 yıl sonra ‘Sevemedim Kara Gözlüm’

Türkan Şoray Kadir İnanır ile ilk defa bir araya geldiği 'Kara Gözlüm' filminde söylediği 'Sevemedim Kara Gözlüm' şarkısını 54 yıl sonra bu sefer AKM'de seslendirdi. Sultan sahneye Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi etkinliği için çıktı.

Kültür Sanat 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkan Şoray’ın balıkçı kızı Azize’yi canlandırdığı ‘Kara Gözlüm’ filminin kolektif hafızamıza bir hatırasıdır ‘Sevemedim Kara Gözlüm’ şarkısı. Filmde Belkıs Özener’in sesinden dinlemiş olsak da Türkan Şoray ile özdeşleşmiştir.

Filmin bir başka özelliği Türk sinemasında müthiş bir ikili olacak Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın bir araya geldikleri ilk yapım olmasıdır. Atıf Yılmaz’ın yönettiği filmin üstünden 54 yıl geçti. Türkan Şoray da dün akşam AKM’de tekrar Azize oldu ve ‘Sevemedim Kara Gözlüm’ şarkısını söyledi.

Sultan’ın bu şarkıyı söylemesinin vesilesi Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi etkinliği. Etkinlik Türkan Şoray filmlerindeki şarkı ve müziklerin seslendirilmesi üzerine kurulu. Dünkü etkinlikte Netsanat Senfoni Orkestrası Şoray’ın başrolde olduğu yapımlardan ‘Mavi Eşarp’, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Dila Hanım’, ‘Bodrum Hakimi’, ‘Artık Sevmeyeceğim’, ‘Yılanı Öldürseler’, ‘Sultan’, ‘Dert Bende’ filmlerinin şarkı ve müziğini yorumladı.

Ama öncesinde AKM’de Türkan Şoray’ın hayat hikayesinin anlatıldığı kısa bir de video gösterildi. Sonra sahneye Sultan çıktı ve “Hoş geldiniz. Tüm sevdiklerimi görüyorum. Ne güzel, ne mutlu. Bugün burada sizlerle bir araya gelmek, şarkılarımı dinlemek, birlikte izleyecek olmak beni son derece mutlu etti. Bu gece benim için çok özel bir gece” dedi.

Müziğin hayatında önemli yer tuttuğunu, bir dönem İlham Gencer’in işlettiği kulüpte müzik dersleri aldığını anlatan Türkan Sultan “Benim çevirdiğim filmlerde hep çok güzel müzikler oldu. Bugün bu muhteşem senfoni orkestrasıyla bu müzikleri beraber dinleyeceğiz. Heyecandan ne söyleyeceğimi unuttum. Bütün bunları, bu gecenin güzelliğini sinemaya borçluyum. Yaşasın sinema diyorum. İyi ki sinema oyuncusu olmuşum” dedi sonra da ‘Kara Gözlüm’ filminden ‘Sevemedim Kara Gözlüm’ ve ‘Azize’ şarkılarını söyledi.

Türkan Şoray: O kanunlar kolay yıkılmadı, içimden Atıf Yılmaz'a 'Öldüreceğim seni' dedimTürkan Şoray: O kanunlar kolay yıkılmadı, içimden Atıf Yılmaz’a ‘Öldüreceğim seni’ dedim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.