Eskişehir’den Kadir İnanır’a selam olsun: Tatar Ramazan artık müzede

Kadir İnanır'ın canlandırdığı Tatar Ramazan heykel oldu, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde sergilenmeye başladı. 1992 tarihli filmde İnanır'ın canlandırdığı karakterin balmumu heykeline ilgi büyük.

Kültür Sanat 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Beykoz’daki evinde rahatsızlanarak hastanede tedaviye alınan usta oyuncu Kadir İnanır’ın balmumu heykeli tamamlandı ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde sergilenmeye başladı. İnanır’ın 1992 tarihli Tatar Ramazan filmindeki karakterinden esinlenilerek yapılan heykele pantolon, gömlek ve yelek giydirildi; kıyafet ve tespih bizzat Kadir İnanır tarafından verildi.

‘Umarım müzeyi birlikte ziyaret ederiz’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tedavi gören İnanır’ın Türk sinemasının efsanelerinden olduğunu belirterek “Kadir İnanır’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar temenni ediyorum. Çalışmamız tamamlandı ve balmumu müzemize İnanır’ın heykeli de eklendi. Ülkemizin yetiştirdiği değerleri gelecek nesillere tanıtmak, onları anlatmak gibi bir görevimiz olduğu asla unutulmamalı. Umarım kısa sürede kıymetli sanatçımız sağlığına kavuşur ve müzeyi birlikte ziyaret ederiz” dedi.

19 Mayıs 2013’te açılışı yapılan ve balmumu heykel müzelerinin Türkiye’deki ilk örneği olan ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde başta Atatürk olmak üzere tarih, kültür, bilim, medya, sanat, siyaset ve spor dünyasının 200’ü aşkın ünlü isminin heykeli bulunuyor. Müzenin geliri engelli ve kız çocuklarının eğitimine harcanıyor.

Kadir İnanır'dan sevindirici haber: Sağlığı düzeliyorKadir İnanır’dan sevindirici haber: Sağlığı düzeliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.