Şerefiye Sarnıcı’nda Bach’tan Itri’ye müzik yolculuğu

Şerefiye Sarnıcı özel bir konser serisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ensemble Orient - Occident İstanbul orkestrası, sarnıcın tarihi atmosferinden Bach ve Itri'nin bestelerinden oluşan konserlere başlayacak.

Kültür Sanat 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Daha önce Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleşen ve sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği “Derinden Gelen Sesler” serisinin yeni durağı Şerefiye Sarnıcı olacak. Batı ve Doğu medeniyetlerinin temsilcileri olan Bach ve Itrî’yi aynı sahnede buluşturan konser serisinde iki büyük müzik dehasının eserleri bu eşsiz tarihî yapının sütunlarının arasında yankılanacak. İlki 23 Ocak 2024’te gerçekleşecek olan etkinlik ocak sonrasında şubat ve mart aylarında da müzikseverlerle buluşmaya devam edecek. Farklı medeniyetlerin buluştuğu bu atmosferi deneyimlemek isteyenler etkinlik biletlerini passo.com.tr‘de.

Bach ve Itri iki farklı müzik anlayışın büyük bestecileri

Etkinlikte Bach ve Itrî’nin eserlerinin yanı sıra, sanatçıların yaşamlarına dair aktarılacak detaylarla izleyicilere unutulmaz bir bakış açısı sunulacak. Müziğin sınırları aşan manevi gücü ve farklı medeniyetlerden gelen insanların birbirlerini anlayabilecekleri yegâne dil olduğu gerçeği bir kez daha vurgulanacak. Ensemble Orient – Occident İstanbul orkestrasının yürütücülüğünde; Hakan Dedeler (Tanbur), Eyüpcan Açıkpazu (Ney), Nurullah Ejder (Kanun), Ayşenur Ayyıldız Haksoy (Soprano), Gülşah Erol (Viyolonsel), Hande Önder (Piyano) ve Serhan Bali’nin (Anlatıcı, Bariton) özel seçkisi, tarihin derinliklerinden gelen sese kulak verecek.

Buhurizade Mustafa Itri, 1640-1711 yılları arasında yaşamını sürdürdü. 1685 yılında doğan Johann Sebastian Bach ise 1750 yılında hayata veda etti. Bu iki büyük besteci, yirmi beş yıllık süre zarfında iki farklı müzikal anlayışın en önemli sanatçıları olarak eser üretti.

Klasik Türk Müziği'ni halka ulaştıran Nevzat Atlığ yaşamını yitirdiKlasik Türk Müziği’ni halka ulaştıran Nevzat Atlığ yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.