Kaş Caz Festivali’nin programı açıklandı

Kaş Caz Festivali'nin programı açıklandı. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festivalde yurtiçinden ve yurtdışından önemli isimler katılıyor. 25-27 Ağustos tarihleri arasında üç gün sürecek festivalde sahne alacak isimler arasında Arto Tunçboyacıyan, Birsen Tezer, Korhan Futacı gibi isimler var.

Kültür Sanat 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
5. Kaş Caz Festivali'nin yıldızlarından biri de Arto Tunçboyacıyan.

Kaş, beşinci kez cazla buluşmaya hazırlanıyor. 5. Kaş Caz Festivali programı açıklandı. Jack Lives Here desteğiyle düzenlenen festival, kapsayıcı, ulaşılabilir ve eşitlikçi bir organizasyon olma hedefi taşıyor. 25-26-27 Ağustos’ta üç gün boyunca Kaş Setur Marina ev sahipliğinde müzikseverlerle buluşacak 5. Kaş Caz Festivali, Türkiye’nin ve dünyanın caz sanatçılarını müzikseverlerle buluşturuacak.

Kaş Caz Festivali gündoğumuyla başlayacak

Kaş Caz Festivali, günün her ânına yayılan bir programla dinleyicileri ağırlayacak. Kaş Amfi Tiyatroda her sabah 08:30’da düzenlenecek ücretsiz ‘Gündoğumu Dinletileri’ ile festival heyecanı erken saatlerden itibaren başlayacak. Günboyu devam edecek olan konserlerin yanı sıra çeşitli atölyelerle festival, Kaş’a yayılacak. Gelelim Akdeniz’de başta caz olmak üzere farklı türleri barındıran bu festivalin programına…

5. Kaş Caz Festival, dünya çapında üne sahip perküsyon üstadı Burhan Öçal’ı hem performansı hem de enstrüman atölyesiyle ağırlayacak. Türkiye’nin önemli enstrümentalistlerinden bir diğeri olan trompetçi Şenova Ülker de festivalin konukları arasında. Bir dönem Kara Orkestra ile dikkat çeken işlere imza atan Korhan Futacı, solo projeleriyle de büyük bir ivme yakaladı. Türkiye’nin önemli saksafon virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Korhan Futacı, 5. Kaş Caz Festivali’nin bir diğer özel konuğu.

Yaz mevsiminin sonlarına doğru Akdeniz’in sıcağıyla harmanlanan festivalde izlebileceğiniz bir diğer isim ise Kosvalı kontrbasçı Enver Muhamedi ve ona sahnede eşlik edecek olan müzisyen arkadaşları Ekin Cengizkan ile Kaan Bıyıkoğlu. İstanbul Jazz Ensemble, Elif Çağlar Quartet, Hissikablelvuku ve Dj Barthez festivalin öne çıkan diğer özel konıkları. Derya Türkkan, Cenk Erdoğan, Kaan Yıldız ve Grammy ödüllü Arto Tunçboyacıyan’dan oluşan AnahTar festivalde performansları merakla beklenen topluluklarından bir diğeri.

5. Kaş Caz Festivali’nin en özel konuklarından biri ise Birsen Tezer. Türkiye’nin en önemli solistlerinden biri olarak gösterilen Birsen Tezer, Gürol Ağırbaş, Emre Tenkal ve Tunç Öndemir ile birlikte Kaş Setur Marina’da müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde şu ana kadar açıklananlar arasında dinleyeceğimiz son topluluk ise Social Inclusion Band. 5. Kaş Caz Festival programına ilerleyen günlerde yeni konser ve etkinliklerin de eklenmesi söz konusu.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.