‘Sinemayı kurtaran’ Tom Cruise’u gişe hüsranı durdurmuyor

Tom Cruise'lu 'Görevimiz Tehlike 7' 'Barbie' ve 'Oppenheimer' rüzgarı karşısında tutunamadı, gişede hayal kırıklığı yarattı. Lakin bu "sinemayı kurtaran adam" olarak anılan Cruise'u durdurmuyor. Oyuncu seri filmlerine desteğe devam edecek. Büyük ihtimalle de 'Top Gun 3' için de kolları sıvayacak.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

2023 yılı, ‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ konuşup izleyerek geçti ancak vizyona giren başka bir film daha vardı. Ünlü aksiyon serisi ‘Görevimiz Tehlike’nin yedinci filmi, ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm.’ 14 Temmuz’da vizyona giren filme dair gişe beklentileri yüksekti. Ancak ‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ rüzgarı Tom Cruise’lu seriyi de vurdu, açılış haftasında 55 milyon dolar hasılat elden film hala sinemalarda ancak diğer filmlerin arasındaki rekabet nedeniyle beklentiyi karşılayamadı. Filmin dünya hasılat geliri 541 milyon dolarda kaldı.

Tom Cruise’dan seri filmlerine tam destek

Ancak bu Tom Cruise, namı diğer sinemayı kurtaran adam için bir engel değil. ScreenRant’in haberine göre, Cruise’un seri filmlerine desteği devam edecek. Geçen sene prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘Top Gun: Maverick’ ile 1.4 milyar dolarlık gişe başarısına ulaşmıştı.

Bu rakamlar ve sinema endüstrisinin geleceği için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen oyuncu için sinemayı kurtaran adam yorumlarını beraberinde getirmişti. Öte yandan film, Cruise’un kariyerinin en yüksek hasılatlı filmi olmuştu. ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm’ün başarısız gişe sonuçları, Cruise’un büyük bir dönüşe her zamankinden daha istekli olması gibi olumlu bir sonucu da beraberinde getirdi.

‘Top Gun: Maverik’ Cruise’s kariyerinin en yüksek hasılatlı filmi.

‘Sinema için her zaman savaşacağım’

Yedinci kez Ethan Hunt karakterini canlandıran Tom Cruise, bir röportajında “Küçük yaştan beri hayalim filmler yapmak ve seyahat etmekti. Turist olarak değil, o dünyada çalışmak ve kültürlerini anlamak istiyordum. Filmlerim sayesinde bunu yapabiliyorum. Bu inanılmaz bir ayrıcalık. Size bunu yaşatmak benim tutkum. Sinema ve bu deneyimi size yaşatmak için hep savaşacağım” demişti. ‘Sinemayı kurtaran adam’ın gücü nereye kadar yetecek, hangi rollerle beyazperdeye gelecek bekleyip göreceğiz.

Bir portakal bahçesi gibidir memleketBir portakal bahçesi gibidir memleket

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.