Son Miyazaki harikasından rekor açılış

Hayao Miyazaki’nin 10 yıl aradan sonra çektiği ilk uzun metrajlı filmi 'Çocuk ve Balıkçıl' ABD'de gösterime girdiği iki bin 205 salonda 12.8 milyon dolara yaklaşan hasılat elde ederek yönetmenin ülkede en çok hasılat yapan filmi oldu.

Kültür Sanat 12 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
'Çocuk ve Balıkçıl' 27 Ekim'de Türkiye'de de vizyona girdi.

‘Komşum Totoro’, ‘Prenses Mononoke’, ‘Howl’un Yürüyen Şatosu’ ve Oscar ödüllü ‘Ruhların Kaçışı’ filmlerinin yönetmeni Hayao Miyazaki’nin 10 yıl aradan sonra çektiği ilk uzun metrajlı ‘Çocuk ve Balıkçıl’ ABD’de 12.8 milyon dolara yaklaşan hasılatıyla bir rekora imza attı.

Prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan ilk anime filmi olarak da tarihe geçen ‘Çocuk ve Balıkçıl’ iki  bin 205 salonda gösterime girerek Miyazaki’nin ABD’de en çok hasılat yapan filmi oldu. Bu yönetmenin yapım şirketi Studio Ghibli’nin de ABD’de en iyi açılış rekoru oldu.

Miyazaki’nin ‘Çocuk ve Balıkçıl’ ile birlikte emekli olabileceği konuşuluyor.

Miyazaki’nin son filmi olduğu konuşulan ‘Çocuk ve Balıkçıl’ yönetmenin ülkesi Japonya’da 85 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. Yönetmenin bir önceki filmi ‘Rüzgar Yükseliyor/The Wind Rises’ ise Kuzey Amerika’da 5,2 milyon dolar kazanmıştı. 27 Ekim’de Türkiye’de de vizyona giren ‘Çocuk ve Balıkçıl’ ilk hafta sonunda dört milyon 970 bin TL’lik hasılat elde etti.

Gizemli stratejinin başarısı mı yoksa Miyazaki’nin alametifarikası mı?

Studio Ghibli, Miyazaki’nin merakla beklenen son filmi için alışılagelmişin dışında bir strateji belirlemiş, filmle ilgili neredeyse tüm bilgileri gizli tutmuştu. Yalnızda bir afiş ve filmin adı duyuruldu. Studio Ghibli başkanı ve yapımcı Toshio Suzuki Japonya’da bir dergiye verdiği demeçte bu kararın bilinçli alındığını söylemiş, “Çok fazla bilgi vermek izleyicinin ilgisini azaltabilir diye düşündüm” demişti. 

Annesini kaybetmiş, babası ve babasının yeni eşiyle birlikte yaşamaya başlayan Mahito isimli çocuğun hikâyesini anlatan filmin İngilizce seslendirme kadrosunda Robert Pattinson, Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe, Karen Fukuhara, Mark Hamill ve Florence Pugh gibi isimler yer alıyor.

Robert Pattinson özgeçmişine yeni bir madde daha ekledi: Miyazaki filminde seslendirme yaptıRobert Pattinson özgeçmişine yeni bir madde daha ekledi: Miyazaki filminde seslendirme yaptı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.