Spice Girls’ün 30. yılı şerefine İngiltere posta pulu basıyor

1990'lı yılların en çok dinlenen topluluklarından Spice Girls 30 yaşını kutluyor. geçmişte İstanbul'da da konser veren İngiliz topluluğun bu özel yaş günü için İngiltere Kraliyet Posta Servisi özel pul basacak.

Kültür Sanat 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

‘Wannabe’, ‘Viva Forever’, ‘Spice up Your Live’ gibi unutulmaz şarkılara imza atan Spice Girls 30 yaşında. 1994 yılında tamamı kadın müzisyenlerden oluşan İngiliz topluluk, ilk şarkılarını ise 1996’da yayınlamıştı. ‘Wannabe’ ile sadece yıla değil, 1990’lı yılların da popüler kültürüne etki eden topluluğun bu özel yıldönümünü İngiltere’de hizmeti veren Royal Mail şirketi de unutmadı. Grubun 30. yaşına özel posta pulları satışa çıkacak.

1990’ların ortasından itibaren adeta fırtına gibi esen Spice Girls, 2000’lerin başına kadar müzikal üretimine devam etse de sonrasında grubun üyeleri kariyerlerine ya solo projeleriyle devam etti ya da müzikten uzaklaştı. Pulların üzerinde grubun 1997 Brit Ödülleri konserinden 2012 Londra  Olimpiyatları’nın kapanış törenine birçok performanlarından görüntüleri kullanıldı.

Pullarda grup üyeleri Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell-Horner, Melanie Chisholm ve Melanie Brown yer alıyor. Grıp, The Beatles, Pink Floyd, Queen, The Rolling Stones ve Iron Maiden’ın ardından adına pul koleksiyonu basılan altıncı İngiliz topluluk oldu.

Efsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisiEfsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.