Spotify aylık kullanıcı sayısı yarım milyarı geçti

Neredeyse her telefonun olmazsa olmaz uygulamalarından biri haline gelen Spotify'ın ilk çeyrek rakamları belli oldu. Şirket ilk çeyrek itibarıyla 500 milyon aylık kullanıcı rakamını geçmiş oldu. Bu rakam, Spotify'ın rakiplerinin katbekat üzerinde bir sayıya tekabül ediyor.

Kültür Sanat 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Spotify, rakiplerine kıyasla en fazla ödeme yapan aboneye sahip şirket olarak kabul ediliyor.

Dijital müzik dinleme platformu Spotify ilk çeyrek verilerini açıkladı. Şirket, 31 Mart itibariyle ilk kez 515 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşarak şimdiye kadarki en iyi rakamlarına ulaştı. Spotify CEO’su Daniel Ek, bunun ses yayın hizmetinin 2018’de halka açılmasından bu yana en güçlü çeyreği olduğunun da altını çizdi.

Geçen yıl dördüncü çeyrekte yaşanan kayıplar ve 2023’ün başlarındaki büyük çaplı işten çıkarmalarla Spotify  için oldukça zzorlu bir süreç anlamına geliyordu. Şirketin gerçekleştirdiği büyük çaplı işten çıkarma hamlesi geçen aylarda tepkiyle karşılanmıştı.

Apple Music’in ise 2025 yılına kadar 100 milyon aboneye ulaşacağı tahmin ediliyor. YouTube, 2022 sonunda aylık 32 milyar kullanıcısı olduğunu paylaştı.

Saç teliyle ortaya çıkan Beethoven gerçekleri!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.