Spotify yazın popüler olmaya aday şarkıları paylaştı

Spotify, 2023 yazına damga vuracak şarkıları bir listede topladı. Kadın rapçilerin üst sıralarda yer aldığı listede rap hakimiyeti var.

Kültür Sanat 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Güneş, son dönemin en çok dinlenen isimlerinden biri olmayı başardı.

Spotify, geleneksel yaz listesini duyurdu. Dijital platform, her yaz yayınladığı sıcak havaların favorileri olmaya aday şarkıların yer aldığı listenin 2023 edisyonunu açıkladı. Listede hip hop ve pop şarkılarının ağırlığı hissedilirken kadın rapçilerin yükselişi de dikkat çekiyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada yazın favorisi olmaya aday şarkılardan oluşan ‘Yaz Hitleri’ listesiyle müzikseverler, rap, pop, rock, elektro pop ve hatta country esintileri arasında gezintiye çıkıyor.

Spotify yeniliğe imza atıyor: Sumer Heat Map

Spotify, yaza damgasını vurmaya aday şarkıları duyururken yeni bir uygulmasının da haberini kullanıcılarıyla paylaştı. Summer Heat Map, adlı uygulamayla aralarında Türkiye’nin de yer aldığı bazı bölgelerde en çok dinlenen şarkılar görülebilecek.

Gelelim Spotify’ın öngörüsüne göre bu yaz en çok konuşulacak şarkılara. Son döneme damga vuran kadın rapçi Güneş ve meslektaşı Alizade listenin üst sıralarında. Sezen Aksu’nun sevilen şarkısı ‘Haydi Gel Benimle Ol’u yeniden yorumlayan Güneş, bu yazın en çok dinlenecek isimlerinden biri olmaya adayken bir diğer rapçi Alizade de Bege ile yaptıkları ’24/7’ adlı şarkısıyla listede. Geçen yıl ve bu senin en çok dinlenen isimlerinden biri olan Sefo ‘Araba’ şarkısyla yaz aylarına da damga vuracak gibi.

Geçen hafta ‘Popstar’ isimli üçüncü stüdyo albümlerini dinleyiciyle buluşturan KÖFN, ‘Al Aramızdan’ şarkısıyla listenin alternatif isimlerinden. Listenin ilk sıralarında yer alan diğer isimler ise cakal ve Lvbel C5. Hadise ve Murda’nın ‘Sen Dönene Kadar’ şarkısı listenin bir diğer iddialı parçası. Türkiye’de son yılların en çok dinlenen isimlerinden biri olan Zeynep Bastık’ın ‘Eyvah’ isimli şarkısı da yazın en çok dinlenecek şarkıları arasında. Gelelim listenin yabancılarına…

Dua Lipasız üşür yürekler

Dua Lipa olmadan bir şarkı listesi yapmak eksik kalır. Spotify’ın 2023 yazı dinleme listesinde de Dua Lipa es geçilmemiş. Kosova asıllı müzisyenin ‘Dance the Night’ şarkısı daha şimdiden çok dinlenen şarkılar arasına girmeyi başardı bile. Belli ki bu yaz boyunca Lipa’nın şarkısını her yerde duyacağız. Listede gözlerden kaçmayan bir diğer isim de Miley Cyrus. Nil Karaibrahimgil’in “tek taşımı kendim aldım” sözüne katkı sunarcasına yayınladığı “Flowers” şarkısıyla dikkat çeken Cyrus, kendi çiçeklerini kendisine alıyor.

Mısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldüMısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.