Spotify çok öfkeli: Prens Harry ve eşi ‘üçkağıtçılıkla’ suçlandı

Meghan Markle ve Prens Harry'nin üç yıl önce Spotify ile yaptıkları anlaşma sona erdi. İki taraf da gururla çalıştıklarını açıkladı ama Spotify yöneticisi Bill Simmons, sözleşmeleri sonlandırılan Prens Harry ve Meghan'ı 'üçkağıtçı' olmakla suçladı.

Meghan Markle'ın bir sonraki hamlesinin Dior'un marka yüzü olmak üzere yüksek meblağlı bir anlaşma olabileceği iddiaları da var.

Kültür Sanat 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Çiftin, Spotify ile sözleşmesi birden fazla podcast programı üretmelerine dayanıyordu. Fotoğraf: Netflix

İngiliz Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerinden ayrıldıktan sonra attıkları her adım daha da merak edilir olan Meghan Markle ve Prens Harry cephesinden gelen haberlere bir yenisi daha eklendi.

8 Ocak 2020 tarihinde  resmi Instagram hesapları üzerinden yaptıkları açıklama ile kraliyet ailesinin resmi görevlerinden çekildiklerini açıklayan çift, aynı yıl Spotify ile yaklaşık 20 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak podcast dünyasına adım attılar. Bu anlaşma, sıkı kurallarıyla meşhur kraliyet ailesinden ayrılan çiftin yeni hayatlarını gözler önünde yaşamaktan çekinmediğini göstergesi olarak yorumlandı.

Anlaşma kapsamında Markle sunuculuğunu yaptığı Archetypes isimli bir podcast programına başladı. Yakın arkadaşları Serena Williams, Mariah Carey ve Trevor Noah gibi ünlü isimlerle bir araya geldi. Birçok podcast listesinde zirveye çıktı ama program sadece 12 bölüm sürdü. Zira üç yıllık bu işbirliği, geçen hafta sona erdi.

‘Kahrolası üçkağıtçılar’

Geçen hafta yapılan resmi bir açıklamayla, Spotify ve çiftin kurucusu olduğu Archewell Audio, karşılıklı bir kararla yollarını ayırdıkları duyuruldu. Ürettikleri işten gurur duyduklarını da söylediler ancak bu vedaya dair başka sesler de yükseliyordu. Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, Spotify’a yakın kaynaklar çiftin, anlaşmaya uymadığını, yeterli sayıda bölüm üretmediğini iddia etti.

Spotify’nin podcast inovasyonu ve gelir sağlama başkanı ise çifti “üçkağıtçılar” olarak nitelendirdi. Ringer podcast ağı kurucusu Bill Simmons, kendi podcasti Bill Simmons programında Meghan ve Harry’nin anlaşmalarına dair açıklamalarda bulundu. Simmons, “Keşke ‘Meghan ve Harry, Spotify’ı bırakıyor’ müzakeresine müdahil olsaydım. ‘Kahrolası Üçkağıtçılar.’ Onlarla yapacağımız podcast bu olmalıydı” dedi.

Harry ve Meghan çifti, Kraliyet unvanlarından neden vazgeçtiklerine dair “kapalı kapılar ardında yaşananları” anlatan bir Netflix belgeseli yayınladı. Fotoğraf: Netflix

Yeni rota oluşturuluyor: Meghan Markle’ın yeni hedefi Dior mu?

2018’de Prens Harry ile evlenen oyuncu Markle, o günden beri dünya basını tarafından ilgiyle izleniyor. Ancak Kraliyet Ailesi ile yollarını ayırdığından beri ilgi daha da yoğun.  Hal böyleyken Spotify işbirliğinin sonlanmasının ardından gözler çiftin bir sonraki adımına çevrildi.

Daily Mail, Meghan Markle’ın  Fransız moda evi Dior ile önemli bir anlaşma yapma eşiğinde olabileceğini duyurdu. Dior’un, Prenses Diana’nın da favori markalarından biri olması nedeniyle de önemli. Markanın, Lady D isimli özel bir çantası bile var. Ancak iştah açan bu anlaşma haberinin doğru olmadığı da açıklandı.

Gazeteci Victoria Ward da paylaştığı bir tweetle olası bir işbirliği olmadığını açıkladı. Markle’a yakın bir başka kaynak ise Markle’ın Prenses Diana’nın markayla ilişkisini de göz önünde bulundurduğunu ancak sadece Dior ile çalışmaktan ve onların kıyafetlerini giymekten hoşlandığını” belirtti.

The Crown'un final sezonunda tüm kraliçeler bir aradaThe Crown’un final sezonunda tüm kraliçeler bir arada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.