Michelle Yeoh ‘Star Trek Discovery’nin filmiyle seriye geri dönüyor

‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda' filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Michelle Yeoh’un yeni rolü belli oldu. Aktris, daha önce aşina olduğu bir evrene, Star Trek’e geri dönüyor. Oyuncu serinin yeni filminde İmparator Philippa Georgiou'yu canlandıracak.

Kültür Sanat 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda/ Everything Everywhere All At Once’daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanan Michelle Yeoh’un yeni rolü belli oldu. Aktris, daha önce aşina olduğu bir evrene, Star Trek’e geri dönüyor.

Gene Roddenberry tarafından oluşturulan bilim kurgu evreni ‘Uzay Yolu/Star Trek’, gelecekte insanların uzayda keşif yaparak farklı gezegenleri keşfettiği ve farklı türlerle karşılaştığı bir evrende yaşananları konu ediniyor. Bir klasik haline gelen seri, daha önce sinema filmi, dizi, roman ve video oyunu olmak üzere farklı versiyonlarla hayat bulmuştu.

O yine imparator

Yeoh da 2017 yapımı televizyon dizisi ‘Star Trek: Discovery’te İmparator Philippa Georgiou karakterini canlandırmıştı. Paramount+ ve CBS Studios’un resmi duyurusuna göre Yeoh, ‘Star Trek: Section 31’ filminde bir kere daha aynı rolü canlandırmak için hazır.  Üstelik projedeki tek görevi bu da değil, Yeoh ayrıca yönetici yapımcı olarak da görev yapacak.

‘Star Trek: Section 31’ filmi , İmparator Philippa Georgiou’nun Birleşik Gezegenler Federasyonu’nu korumakla görevli gizli bir Yıldız Filosu tümenine katılmasını ve geçmişinin günahlarıyla yüzleşmesini ele alacak. Filmin yapımı yıl içinde başlayacak. Yönetmen ve yönetici yapımcısı görevinde Olatunde Osunsanmi ismi yer alırken filmin senaryosunu Craig Sweeny yazacak. 

Michelle Yeoh, 2023 Oscar Ödülleri’nde  En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ilk Asyalı kadın oldu.

Hayallerin peşinde

Oyuncu rolü yeniden canlandıracağı için epey heyecanlı. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Star Trek aileme ve uzun süredir sevdiğim role geri döndüğüm için çok heyecanlıyım. Onun nihayet kendi önemli anını yakaladığını görmek, bana hayallerinden asla vazgeçmemenin inanılmaz gücünü gösterdi. Sizi nelerin beklediğini göstermek için sabırsızlanıyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yeoh için 2023 gerçekten hayallerin gerçekleştiği bir yıl oldu diyebiliriz. Zira oyuncu bu yıl Altın Küre’de aldığı en iyi kadın oyuncu ödülüne ek olarak geçen mart ayında gerçekleşen Oscar Ödülleri’nde  En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ilk Asyalı kadın olarak tarihe geçmişti. Yeoh ödül konuşmasında yine hayallere değinmiş ve “Bu, hayallerin gerçek olduğunun kanıtı. Ve hanımlar, kimsenin size en iyi zamanınızı geçtiğinizi söylemesine izin vermeyin” demişti.

 

Oscar’ı aldı, herkesi Türkiye ve Suriye’deki depreme yardıma çağırdıOscar’ı aldı, herkesi Türkiye ve Suriye’deki depreme yardıma çağırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.