Sultan, onur konuğu olarak Antalya’da

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ilk En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi Türkan Şoray için Antalya'nın önemi bir başka. Şehirde adını taşıyan kültür merkezi bile var. Şoray'ın yolu bir kere daha Antalya'ya düşüyor, bu kez onur konuğu.

Sultan, Antalya'da düzenlenen Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı konulu etkinlikte onur konuğu olarak yer alacak.

Kültür Sanat 4 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının ‘sultanı’ Türkan Şoray için Antalya’nın bambaşka bir önemi var. Tabii Antalyalılar için de Şoray’ın… Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ilk ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülünün sahibi Türkan Şoray. Dolayısıyla kentle de, festivalle de arasında özel bir bağ var. Öyle ki Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nde Türkan Şoray adını taşıyan bir kültür merkezi var.

Şoray en son 26 Ekim 2018’de Belediye Başkanı Ümit Uysal’la Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin açılışına katılmıştı. Aradan geçen beş yılın ardından bu kez Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere onur konuğu olarak katılacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin 5 Aralık Salı saat 19.00’da başlayacak etkinliğinde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ‘Türkiye’de Kadınlara Seçme Ve Seçilme Hakkının Tanınması’ söyleşisinde konuşmacı olarak yer alacak. Söyleşi Bircan Usallı Silan moderatörlüğünde. Dilek Türkan’ın konseriyle devam edecek etkinlikte Türkan Şoray da Antalyalılarla buluşacak.

Türk sinemasının en büyük miti: Türkan ŞorayTürk sinemasının en büyük miti: Türkan Şoray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.