Hüda Par istedi Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine getirdi: Sur Festivali’nde konser ve gösteriler iptal

Dün Diyarbakır'da başlayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki tüm konser ve gösteriler iptal edildi. İptal gerekçesi açıklanmadı ama Hüda Par İsrail'in Filistine yönelik saldırıları nedeniyle müzik etkinliklerinin iptal edilmesini talep etmişti.

Kültür Sanat 15 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği, dün Diyarbakır’da başlayan Sur Kültür Yolu Festivali’ndeki tüm konser ve gösteriler iptal edildi. İptal kararı Sur Kültür Yolu Festivali’nin resmi Twitter hesabından duyuruldu. Fakat resmi bir gerekçe sunulmadı. Ama bu karar alınmadan önce Diyarbakır’da Hüda Par ve çeşitlik iktidara yakın STK’lar İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları gerekçe göstererek konserlerin düzenlenmemesini talep etmişti.

Festival kapsamında iptal edilmeseydi bugünden itibaren festivalin sonunada kadar Bedir Ayseli, Süleyman Oduncu, Uğur Yaşar, Özgür Ekin, Serap Sütşurup, Çelina, Songül Kale, Leyla Cengiz, İbrahim Candan, İlayda Alan, Ozan Mensur, Bahar Cengiz, Tekin Yiğiter, Veysel Ayyıldız, Erdal Elaldı, Ali Aktaş, İbrahim Hakkı Karadaban, Bircan Dudukçu, Leyla Engin, Ayşegül Çakmak, Metin Tosun, Semra Buzoba, Mensure Arancak, Gökmen Batur ve Arin Dicle Somuk gibi sanatçılar konser verecekti.

Sur Kültür Yolu Festivali’nde diğer etkinlikler devam edecek

Festivalin resmi hesabından dün akşam yapılan paylaşımda “Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılması planlanan tüm konser ve gösteriler iptal edilmiştir. Tüm halkımızın bilgisine sunarız” denildi. Karar sonrası benzeri bir duyuru da Diyarbakır Valiliği’nin resmi Twitter hesabından duyuruldu.

https://twitter.com/surkulturyolu/status/1713228126463877148

Diyarbakır Valiliği’nin hesabından yapılan paylaşımda festival kapsamındaki açık alan konserlerinin ve Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezindeki konser ve etkinlikler iptal edildiği açıklandı. Bu iptallere ilişkin valilik tarafından da bir gerekçe açıklanmadı. Festival kapsamındaki  sergiler, dijital gösterimler, gökyüzü gözlem ve çocuk etkinlikleri planlandığı gibi devam ediyor. İptal kararıyla kimi etkinlikleri yapılmayan festival 22 Ekim’e kadar devam edecek.

12 bin bilet satılan rock festivali tekel bayisine yakın diye iptal edildi12 bin bilet satılan rock festivali tekel bayisine yakın diye iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.