Sürgünde bir kadın öyküsü: ‘Kız Kardeşler’

Politik metinleriyle meşhur Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad, bir kere daha İstanbul Tiyatro Festivali'nde. Annick Bergeron’un tek başına birçok karaktere hayat verdiği, 'Kız Kardeşler' 21 Kasım Salı ve 22 Kasım Çarşamba saat 20.00’de Zorlu PSM'de.

Kültür Sanat 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Wajdi Mouawad’ın ‘Kız Kardeşler’i festivalin 'Bu İşte Bir Kadın Var' teması altında sahnelenecek.

27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne veda etmeye çok az kaldı. Bu sene yurtiçi ve yurtdışından 20 tiyatro, performans ve dans gösterisine ev sahipliği yapan festival 26 Kasım’da sona erecek. Ancak Wajdi Mouawad’ın ‘Kız Kardeşler’i görmek için hâlâ vaktiniz var.

Biri Kanada’dan biri Lübnan’dan gelen, birbirinden farklı coğrafyalarda farklı gerçekliklerde yetişmiş iki kadının yolları, tarumar haldeki bir otel odasında kesişirse ne olur? İki kadının dostluğunu, tek kişilik performansıyla Kanadalı usta Annick Bergeron sahneye taşıyarak bu sorunun cevabını veriyor. 20 dile çevrilen oyunları Türkiye’de de sahnelenen Wajdi Mouawad yazıp yönettiği oyunda, kız kardeşi Nayla Mouawad’dan ilhamla bir sürgün kadın öyküsü anlatıyor.

10Haber tiyatro yazarı Bahar Çuhadar da ‘Kız Kardeşler’ için heyecanlı. Çuhadar, “Mouawad’ın çeşitli materyaller, imgeler, sesler ve nesnelerle kurduğu, muhtemelen yine başımızı döndürecek bir dünya bekliyor” diyerek oyunu anlatmıştı.

📌’Kız Kardeşler, 21 Kasım Salı ve 22 Kasım Çarşamba saat 20.00’de Zorlu PSM’de.

🎟️ Biri Kanada’dan biri Lübnan’dan gelen, birbirinden farklı coğrafyalarda farklı gerçekliklerde yetişmiş iki kadının kesişen yollarına dahil olmak  isteyenler biletler için buraya tıklayabilir.

📍Biletleri satışa çıkan festival programının tamamı İKSV’nin internet sitesinde,  ‘Kız Kardeşlerin’ detayları ise burada.

Ajandanıza not alın: 27. İstanbul Tiyatro Festivali'nde yok yok!Ajandanıza not alın: 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yok yok!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.