Tamino, Gezgin Salon ile Türkiye turnesine çıkıyor

Tamino, Gezgin Salon ile Türkiye turnesine çıkıyor. 13 Eylül'de Ankara'dan başlayacak olan turne, 14 Eylül'de İzmir konseriyle devam edecek. Kapanış ise 17 Eylül'de Parkorman'da. Dünya genelinde en çok Türkiye'de dinlenen Tamino'nun bu büyük buluşması şimdiden merakla bekleniyor.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Tamino son olarak 13 Mart'ta Volkswagen Arena'da konser vermişti.

Tamino, çok sevildiği, Türkiye’ye yeniden geliyor. Hem de bu kez turne için. 13 Mart’ta Volkswagen Arena’da müzikseverlerle buluşan Antwerp doğumlu Mısır kökenli müzisyen sonbaharda üç büyükşehir kapsayan turnesinde ‘Habibi’ ve ‘Indigo Night’ gibi sevilen parçalarını seslendirmek için yeniden Türkiye’ye geliyor. Genç müzisyen turnesi kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de sevenleriyle buluşacak.

Tamino melankolik rüzgarlar estirecek

Tamino geçen sene yayınladığı ‘Sahar’ albümüyle Türkiye’de de büyük beğeni kazanmıştı. Öyle ki Spotify verilerine göre Belçikalı müzisyenin en çok dinlendiği ilk beş kentte İstanbul birinci, Ankara dördüncü, İzmir ise beşinci sırada. Hâl böyle olunca, bu turne için de büyük buluşma demek yerinde olur. 13 Eylül Çarşamba Ankara ODTÜ Vişnelik ile başlayacak olan Türkiye turnesi 14 Eylül Perşembe İzmir Arena konseriyle devam edip ardından da 17 Eylül Pazar Parkorman performansıyla İstanbul’da son bulacak.

Mısır’ın en ünlü şarkıcılarından biri olan ve aynı zamanda da sinema oyunculuğunda da efsaneleşen Muharrem Fouad’ın torunu olan Tamino, kendi aile tarihçesi ile Ortadoğu ve Avrupa’nın folk ve rock müzik gelenekleri arasında seyahat ediyor. Kendi kültürünün müzikal motiflerini Belçika’nın havasından etkilenen melankolik melodilerle buluşturan müzisyenin konserleri özellikle son dönemlerde kapalı gişe. İlk albümü ‘Amir’ ile yakaladığı uluslararası başarıyı ‘Seher’ ile sürdüren sanatçı, şu aralar gitar ve piyanonun yanı sıra udla da haşır neşir. Bakalım bu ilgi, Mısır kökenli müzisyenin gelecek çalışmalarına ne şekilde etki yapacak.

Gezgin Salon Festivali Parkorman'da müzikseverlerle buluşuyorGezgin Salon Festivali Parkorman’da müzikseverlerle buluşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.