‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ tiyatro sahnesinde

Türk Edebiyatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' tiyatro sahnesine uyarlanıyor. Başrolünde Serkan Keskin'in yer aldığı oyun 12 Nisan'da prömiyerini yapacak.

Kültür Sanat 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
oyuncu Serkan Keskin (solda), yönetmen Serdar Biliş (sağda)

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın günümüzde de ilgiyle okunan eseri ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ tiyatroya uyarlanıyor. Serdar Biliş’in uyarlayıp yönettiği tek kişilik oyunun başrolünde ise Serkan Keskin yer alıyor. Oyunun 12 Nisan’daki prömiyeri Maxiumum Uniq Hall’da gerçekleştirilecek.

Saatler Kolektif’in yapımcılığını üstlendiği oyunun görüntü yönetmenliğini Ahmet Sesigürgil, sahne ve dekor tasarımını ise Gamze Kuş üstleniyor. Sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş bir uyarlama olarak izleyiciyle buluşacak oyunda Tuluğ Tırpan canlı piyano performansıyla hikâyeye eşlik ediyor.

Doğu-Batı çatışması odağında

Doğu ve Batı, geleneksel ve modern gibi farklılıkları ve bu farklılıkların çatışmasını konu edinen ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ yakın dönemde İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca gibi dillere de çevrilmişti. İngilizce çevirisi Penguin Books tarafından yayımlanan kitap İngiltere’de ilgi görmeyi başarmıştı.

‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, Huzur ile birlikte Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hayattayken yayınlanan iki romanından biri. Eser 1961’de yayımlanmış, Tanpınar ise kısa bir süre sonra 24 Ocak 1962’de hayatını kaybetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.