Tarih tekerrür etti: İzel Çelik Ercan grubu dağıldı

90'ların en sevilen topluluğu İzel-Çelik-Ercan yıllar sonra bir araya gelerek yeniden müzikseverlerle buluşmaya başlamıştı. İlgi gören konserlerin yanı sıra televizyon programlarına da katılan grubun yeniden dağıldığı açıklandı.

Kültür Sanat 21 Nisan 2024

2022’de 31 yıllık bir aranın ardından İzel, Çelik ve Ercan Saatçi bir araya gelerek “efsane geri döndü” başlıkları attırmıştı. 1992’de dağılan pop grubu birleşerek 25 Ağustos 2022’de İstanbul’daki Kuruçeşme Arena’da konser vermişti. Grup sonrasında da çeşitli etkinliklerle müzikseverlerin karşısına çıkmıştı. ‘Dönmelisin’ ve ‘Özledim’ gibi unutulmaz şarkıları seslendiren topluluk aradan geçen yaklaşık iki yılda 30 konser verdi. Performansları büyük ilgi gören topluluk, buna rağmen beklenmedik bir şekilde ayrılık kararı aldı. İlk açıklama İzel’den geldi.

İzel: 30 konser zor dayandım

Aramızda Kalmasın programına katılan İzel yaptığı açıklamada “Yıllar önce Çelik ‘Ben artık mutsuzum’ demiş, grup dağılmıştı. Bu kez ayrılığı ben istedim. Ne garip tesadüf ki, ben de ‘Mutsuzum’ diyerek ayrıldım” dedi. Grubun dağılma nedeni hakkında da bilgi veren İzel, sözlerine şöyle devam etti: “30 konser zor dayandım. Sevgili Ercan yıllarca müzik şirketlerinde ve stüdyolarda patronluk yapmış biri. Bu halini sahnede de sürdürünce mutsuz oldum”

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi üç genç tarafından 1991 yılında kurulan İzel Çelik Ercan grubu ‘Özledim’ şarkıylarıyla büyük başarı yakalamıştı. Türkiye’de pop çağının başlangıcı olarak kabul edilen bu dönemde yayınladıkları şarkıyla zirveye yükselen genç müzisyenler Ajda Pekkan ile birlikte çıktıkları turnede ünlerine ün katmıştı. 1991’in en çok satan albümlerinden birine imza atan topluluk, 20. Altın Kelebek’te En İyi Grup ödülünü almıştı. Topluluğun seslendirdi ‘Dönmelisin’ şarkısı 90’ların en sevilen şarkılarından biri olarak hafızalara kazınmıştı. 1992’de Çelik’in gruptan ayrılığı sonrası ikili olarak bir süre daha varlık göstermiş ancak bu süreçte yeni bir albüm yayınlamamıştı.

Dünyanın beklediği an: Taylor Swift'in yeni albümü çıktıDünyanın beklediği an: Taylor Swift’in yeni albümü çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.