Tarihin en büyük müzik olaylarından Live Aid müzikal oluyor

Tarihin en unutulmaz konserlerinden biri olan Live Aid, müzikale dönüşüyor. Sting, Elton John, Queen, Paul McCartney ve David Bowie gibi yıldızların sahne aldığı konser, 38 yıl sonra müzikale uyarlanıyor. Projenin başındaki isim, konseri de düzenleyen Bob Geldof. İşte ayrıntılar...

Kültür Sanat 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Takvim yaprakları 13 Temmuz 1985 tarihini gösterdiğinde Londra tarihi bir olaya tanıklık etmeye hazırlanıyordu. O güne kadar eşi benzeri olmayan bir yardım konseri için müziğin efsane isimleri, futbol mabedi Wembley Stadyumu’nda sahne alacaktı. Müzisyen Bob Geldof’un organize ettiği Live Aid konseri şimdi bir müzikal olarak yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor.. 38 yıl önce Londra’daki gerçekleşen çağın bu büyük müzik olayı 150 ülke genelinde yaklaşık 1,9 milyar kişi tarafından diğer bir deyişle dünya nüfusunun yaklaşık %40’ı tarafından canlı izlenerek bir rekora da imza atmıştı. Etiyopya’da kuraklık kaynaklı açlık krizi karşısında gıda bağışı toplamak için düzenlenen konserde kimler yoktu ki…

Yıldızlar geçidi Live Aid

Sting, Phil Collins, U2, Dire Straits, Bryan Ferry, Paul Young, David Bowie, Paul McCartney, Elton John, The Who ve Queen gibi efsanelerin yer aldığı Londra’daki bu tarihi konser şimdi Bob Geldof’un yeni girişimiyle bir müzikale dönüşüyor. ‘Just For One Day’ adı verilen müzikal, 26 Ocak – 30 Mart 2024 tarihleri arasında Londra’daki Old Vic Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Freddie Mercury’nin hayat hikâyesinin anlatıldığı 2018 yapımı ‘Bohemian Rhapsody’ filminin en unutulmaz sahnelerinden biriyle akıllara kazınan Live Aid, popüler kültürde de büyük bir yere sahip. Sonrasında gerçekleşen pek çok yardım konserine ilham olan bu özel buluşmanın bir benzeri de 2005 yılında gerçekleşmişti. Dünya dört bir yanındaki kentlerde gerçekleşen Live 8 isimli bu organizasyon Pink Floyd’un da yıllar sonra bir araya geldiği anlara tanıklık etmemizi sağlamıştı.

38 yıl sonra bir müzikal olarak karşımıza yeniden çıkmaya hazırlanan Live Aid müzikali hakkında BBC’ye açıklamalarda bulunan müzisyen ve aktivist Bob Geldof bu özel projeyi yeniden canlandırma amacı taşıdıklarını belirtti. Bir kuşağın bu özel ânı unutamadığını vurgulayan Bob Geldof, şimdi bunu yeniden canlandırmanın zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

Dikkat Dikkat! U2 yeni teklisi Atomic City'yi yayınladıDikkat Dikkat! U2 yeni teklisi Atomic City’yi yayınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.