Kevin Spacey mahkemede bir kez daha aklandı, artık Hollywood kapıları açılabilir

Kevin Spacey, Londra'da görülen ikinci davada da beraat etti. Kendisine yöneltilen dokuz ayrı cinsel saldırı nedeniyle yargılanan ve savcı tarafından da ceza talep edilen Oscar ödüllü oyuncu, jüri tarafından suçsuz bulundu. Spacey tam da doğum gününde hakkındaki tüm suçlamlardan beraat etti.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kevin Spacey, 64. doğum gününde mahkeme jürisi tarafından suçsuz bulundu ve dokuz ayrı suçlamadan beraat etti.

Kevin Spacey tam bir ay süren yargılama sonrası suçsuz bulundu. Jüri üyeleri dokuz ayrı suçtan yargılanan Hollywood yıldızınının masum olduğuna karar verdi. Oscar ödüllü oyuncunun yargılanmasına geçen ay Londra’da başlanmıştı. Dokuz ayrı cinsel saldırı suçundan mahkeme karşısına çıkan oyuncu, dün gerçekleşen son duruşmada mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

Londra’daki Southwark Crown Mahkemesi’ndeki son duruşma 12 saat sürdü. Kevin Spacey, yargılamada salonda bulunurken jüri üyeleri, oyuncunun kendisine yöneltilen suçlar karşısında aklandığını açıkladı. Medyanın yakından takip ettiği dava sürecinde Oscarlı oyuncu lehine Elton John da davada tanıklık yapmıştı. John’ın ifadesinin, yargılamada kararı etkileyen kırılmalardan biri olduğu düşünülüyor.

Karar, Kevin Spacey’nin doğum gününde açıklandı

Son duruşmada kendisine ayrılan bölümde kararın açıklanması sonrası gözyaşlarını tutamayan Kevin Spacey, çıkışta da bir basın toplantısı düzenledi. Dün aynı zamanda 64. doğum gününü kutlayan ünlü oyuncu karardan memnun olduğunu ifade etti.

26 Haziran’da Londra’da başlayan yargılamada mahkeme, 2001-2013 yılları arasında kendilerine saldırdığını söyleyen dört erkeği dinledi. Aktör bu sürenin büyük bir kısmında Londra’nın önemli tiyatrolarından Old Vic Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğini üstleniyordu. Dava sırasında şikayetçilerden biri, ünlü oyuncunun rızası olmadan kendisine defalarca dokunduğunu söyledi. Şikâyetçi, 2004 ya da 2005 yılında, Elton John’un Beyaz Kravat ve Taç Balosu’na giderken aktörün cinsel organına dokunup kendisini baştan çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

İddiaları reddeden Kevin Spacey, şikayetçi kişi ile aralarında “yaramaz bir ilişki” olduğunu söyledi. Kendisine yöneltilen bu iddia karşısında büyük bir ezilmişlik hissettiğini belirten Oscar ödüllü oyuncunun duruşmasında tanık olarak yer alan Elton John’un açıklamaları da davanın seyrini etkiledi. İddia edilen tarihte Spacey’nin davete katılmadığını belirten Elton John, ünlü oyuncunun belli periyotlarla düzenlediği balolarına yalnızca bir kez katıldığını söyledi.

2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yargılamada da suçsuz bulunan Kevin Spacey, haziran ayında Die Zeit’a verdiği bir röportajda “Şu anda bu suçlamalardan aklandığım anda beni işe almaya hazır olan insanlar olduğunu biliyorum” demişti. Karar sonrası, ünlü oyuncunun Hollywood yapımlarına dönüp dönmeyeceği merak konusu.

Savcı: Kevin Spacey erkekleri avlayan bir zorbaSavcı: Kevin Spacey erkekleri avlayan bir zorba

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.