Tarkan’dan Cumhuriyet’in 100. yılı ve Atatürk için marş

Tarkan, sosyal medya hesabından 19 Mayıs için yaptığı paylaşımda bir müjde verdi. Cumhuriyetin 100. yılı ve Atatürk için bestelediğini duyurduğu marştan iki kıta paylaşan Tarkan'ın Twitter paylaşımı kısa süre gündemde zirveye yerleşti.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tarkan, geçen yıl İzmir'de son yılların en kalabalık konserine imza atmıştı.

Türkiye’nin megastarı Tarkan’dan 100. yıl marşı. 19 Mayıs için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tarkan, üzerinde çalıştığı yeni marşın da müjdesini verdi. Megastar, Cumhuriyetin 100. yılı ve Atatürk’e adadığını belirttiği marşın sözlerinin bir bölümünü de paylaştı. İşte Tarkan’ın Cumhuriyetin 100. yılı ve Atatürk’e adadığı marşının sözleri:

“Sen rahat uyu / Yüreğimizdesin her an / Sen rahat uyu / Biz hep izindeyiz / Atam Sana olan bu aşk / Ebediyete kadar / Bizdeki bu yangın / Hiç sönmez hep yanar”

Fazıl Say ve Ataol Behramoğlu da 100. yıl marşlarına imza atmıştı

Tarkan, Cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği marşın tamamını ne zaman dinleyeceğimize dair şimdilik bir bilgi paylaşmadı. Cumhuriyetin 100. yılı için beste yapan tek isim Tarkan değil. Hatırlanacağı üzere Fazıl Say da prömiyerini 23 Nisan’da gerçekleştirdiği ‘100. Yıl Marşı’ bestelemişti. Öte yandan şair Ataol Behramoğlu’nun şiiri de Düş Gezginleri tarafından marş olarak bestelenmişti.

Fazıl Say: Artık susuyorum, sadece müziğim konuşacakFazıl Say: Artık susuyorum, sadece müziğim konuşacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.