Tarkan’dan Cumhuriyet’in 100. yılına marş: Sen Rahat Uyu

Tarkan'dan Cumhuriyetin 100. Yılı Şerefine marş. 'Sen Rahat Uyu' ismini taşıyan ve Atatürk, Cumhuriyetin 100. Yılı ve tüm Türkiye'ye ithaf edilen marşta Tarkan'a, Chromas ve Beşiktaş Çocuk Korosu da eşlik etti. Marş tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Tarkan konser için Kırgızistan'da.

Cumhuriyetin 100. yılı için kolları sıvayan bir diğer isim Tarkan oldu. Megastar Cumhuriyetin 100. yılına, Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm Türkiye’ye ithaf ettiği marşı yayınladı. Söz ve müziği Tarkan imzasını taşıyan marşın düzenlemesinde Ateş Berker Öngören’in imzası var. Müzisyenin merakla beklenen ‘Sen Rahat Uyu’ adlı yeni marşı tüm dijital müzik platformlarında da yerini aldı.

Geçen hafta duyurulan ‘Sen Rahat Uyu’ ile Tarkan, bu sene Filenin Sultanları için bestelediği eserinden sonra ikinci marşa imza attı. Son dönemde çalışmalarıyla dikkat çeken koro topluluğu Chromas ve Beşiktaş Çocuk Korosu’nun yanı sıra ‘Sen Rahat Uyu’nun kayıtlarında Alp Ersönmez, Kağan Berişa, Taşkın Akarsu, Mert Can Oktav, Ateş Berker Öngören ve Cihat Akbay ile İstanbul Strings de enstrümanlarıyla marşa katkı sundu. Marşın klibi de dün öğle saatlerinde müzikseverlerle buluştu.

Tarkan, Fazıl Say, CSO, BİFO ve daha nicesi

Tarkan’ın yeni marşı dışında Cumhuriyetin 100. yıl için 2023 boyunca pek çok beste yayınlandı. Şarkı, marş ve senfoni formundaki bestelere her gün yenileri ekleniyor. 23 Nisan’da ‘100. yıl Marşı’nı yayınlayan Fazıl Say altıncı senfonisi olma özelliği taşıyan ‘100 Yaşında Bir Çocuk’u da besteledi. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) tarafından dünya prömiyerini yapan beste beğeni toplamıştı. Cumhuriyetin 100. yılı için bir besteyi de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)  seslendirdi. Utar Artun imzası taşıyan marşın yanı sıra besteci Hasan Uçarsu da bir ‘100. Yıl Türküsü’ besteledi.

BİFO'dan görkemli açılış: Fazıl Say'dan Cumhuriyet için senfoniBİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.