Tarkan’dan Gebze’deki vahşete tepki: Yasanın katliamlara çanak tutacağı belliydi

Tarkan, Gebze'deki hayvan barınağından gelen katliam görüntüleri için bir açıklama yaptı. Barınakta çok sayıda kedi ve köpeğin öldürülmesi hakkında konuşan müzisyen: "yasanın bu katliamlara çanak tutacağı belliydi" dedi.

Kültür Sanat 13 Ekim 2024

Gebze’deki bir barınakta çok sayıda kedi ve köpeğin öldürülmesi toplumun her kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyadan yayılan görüntüler sonrası hayvan hakları konusundaki duyarlılığıyla bilinen Tarkan da bir paylaşım yaptı. TBMM’den geçen sokak hayvanları yasasının durdurulması için çaba sarfeden isimlerden biri olan Tarkan sosyal medyadaki paylaşımında “Yürürlükteki sokak hayvanları yasasının bu katliamlara çanak tutacağı belliydi” dedi.

Tarkan: ‘Vicdanlarınıza yazıklar olsun’

Katliamın görüntüleri sosyal medyada yayılırken #GebzedeKatiamVar hashtagi altına binlerce tweet atıldı. Tarkan da yaptığı paylaşımda: “Yürürlükteki sokak hayvanları yasasının bu katliamlara çanak tutacağı belliydi. Bunlara sebep olanlar, bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? O sızlamayan vicdanlarınıza yazıklar olsun!” dedi.

Muhalefet partilerinin itirazlarına rağmen AK Parti ve MHP oylarıyla TBMM’den geçen yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’nin farklı yerlerinden sokak hayvanlarına yönelik katliam haberleri gelmeye başlamıştı. Bunun son halkası da Gebze olmuştu. Barınağın önünde bulunan çöp konteynerinde aralarında yavruların da olduğu çok sayıda katledilmiş kedi ve köpek, hayvan hakları savunucuları tarafından bulundu.

Gebze'de hayvan katliamı: Belediyeden çelişkili açıklama geldiGebze’de hayvan katliamı: Belediyeden çelişkili açıklama geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.