Tate Modern’den Yoko Ono’nun kariyerine saygı duruşu

Tate Modern 2024'te, müzikten edebiyata, plastik sanatlardan performansa sanatın her dalında üreten Yoko Ono'yu ağırlayacak. 15 Şubat'ta açılacak 'Yoko Ono: Music of the Mind' Ono' başlıklı sergi sanatçının İngiltere'deki en kapsamlı sergisi olacak.

Kültür Sanat 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Londra’nın en önemli sanat merkezlerinden Tate Modern şarkıcı ve aktivist Yoko Ono’nun sanatı, müziği ve aktivizmine odaklanan bir kişisel sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üstelik bu performans sanatı, deneysel film ve müzikte önde gelen bir isim olan Ono’nun İngiltere’deki en kapsamlı sergisi olacak.

Bir ömre saygı duruşu

Yetmiş yıldan fazla bir süreyi kapsayan ‘Yoko Ono: Music of the Mind’ başlıklı sergi Ono’nun eşi efsanevi müzisyen John Lennon ile tanıştığı 1966’dan 1971’e kadar Londra’daki yılları da dahil olmak üzere kariyerindeki önemli anlara odaklanacak. Tate Modern’in yaptığı açıklamaya göre sergi Ono’nun 2004 tarihli ‘My Mommy Is Beautiful/ Benim Annem Güzeldir’ enstalasyonuna selam göndererek ziyaretçilerin annelerinin fotoğraflarını ekleyip kişisel mesajlarını paylaşabilecekleri 15 metre uzunluğunda bir tuval duvara da ev sahipliği yapacak. Ono’nun çalışmaları Tate Modern binası ve peyzajının tamamına yayılacak.

Adını Ono’nun 1966 ve 1967’de Londra ve Liverpool’da verdiği ‘Music of the Mind’ konser ve etkinlik serisinden alan sergide müzikten edebiyata, plastik sanatlardan performansa sanatın her dalında üreten Ono’nun 1953 ve 1964 yılları arasında yazdığı ilk kitabı ‘Grapefruit/Greyfurt’un daktiloyla yazılmış taslağı da ilk kez İngiltere’de sergilenecek.

📌‘Yoko Ono: Music of the Mind’ sergisi 15 Şubat’ta Tate Modern’de kapılarını açacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.