Tatil başlayabilir ama önce ‘Karneni Göster Kitabını Al’

Karneler alındı, sıra karne hediyesinde! Bu yıl 16. kez düzenlenen 'Karneni Göster Kitabını Al' kampanyası, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Dr. Selim Erdoğan'ın Darüşşafakalı öğrencilerin Cumhuriyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sorularını yanıtladığı kitabını öğrencilere armağan ediyor.

Kültür Sanat 19 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kitapta Dr. Selim Erdoğan, Darüşşafakalı öğrencilerin Cumhuriyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sorularını yanıtlıyor. ​

Karneler alındı, okullar tatile girdi. Yaz tatili hazırlıkları başlayabilir ve bu yıl 16. kez düzenlenen ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyasından ‘Çocuklar Soruyor Tarih Dede Anlatıyor’ kitabı alınabilir. Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı uzun soluklu kitap projesi, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Dr. Selim Erdoğan’ın Darüşşafakalı öğrencilerin Cumhuriyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sorularını yanıtladığı kitabını öğrencilere armağan ediyor bu yıl.

Bugüne kadar ‘Alice Harikalar Diyarında’, ‘Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler’, ‘Sherlock Holmes’un Maceraları’ , ‘Aziz Nesin’den Çocuklara Hikayeler’ gibi kitapları öğrencilerle buluşturan kampanya bu sene Cumhuriyet’in 100. yılını kutlama vesilesiyle bu yıl özel bir kitap yazıyor. Editörlüğünü Yekta Kopan’ın üstlendiği kitapta, sorulara  İş Bankası Müzesi arşivinden seçilen fotoğraflar ve Kıymet Ergöçen’in kitaba özel tasarladığı illüstrasyonlar eşlik ediyor.

Kitabın önsözünü kaleme alan Yekta Kopan, editörlüğünü de üstlendi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kampanyaya dair yaptığı açıklamada, temanın Cumhuriyetin 100. yılının coşkusunu yaşadığımız bu yıla özel olarak belirlediklerini söyledi. “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasıyla küçük yaşlardan itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, onların kitaplarla olan bağını güçlendirmek, okuyan, sorgulayan, merak eden, bilim ve sanata ilgi duyan genç nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Tüm çocuklar ulaşabilir

Öğrenciler, hediye kitaplara banka şubelerinin yanı sıra Kumbara Dergisi portalı ve Kumbara Dergisi mobil uygulaması üzerinden erişebilececek. Kitaplar ayrıca yatılı bölge okulları, sevgi evleri, çocuk ve gençlik kapalı cezaevlerindeki çocuklara da gönderilecek. Ayrıca Braille alfabesi ile basılı kitaplar görme engelli çocukların eğitim gördüğü okullara ulaştırılacak.

Babalar günü kutlu olsun: Edebiyattaki babalar, babişkolar ve evdeki hayaletlerBabalar günü kutlu olsun: Edebiyattaki babalar, babişkolar ve evdeki hayaletler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.