Taylor Swift artık milyarderler kulübünde

Taylor Swift, adını milyarderler kulübüne yazdırdı. Eras turnesi için çektiği belgesel film, gişede hasılat rekorları kıran 33 yaşındaki yıldız, turne gelirleriyle de çok az sayıda müzisyene nasip olan dolar milyarderliğine erişti.

Kültür Sanat 28 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Taylor Swift, 2023 yılında TIME dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti.

Taylor Swift, her anlamda kariyerinin altın çağını yaşıyor. Albüm satışları, şarkılarının dinlenme sayısı, Eras turnesinde gördüğü büyük ilgi ve son olarak da bu ay yayınlanan turne filminin hasılatı, Amerikalı yıldızı ekonomik olarak epey bir ihya etmiş durumda. Öyle ki o artık bir dolar milyarderi. Bloomberg’ün haberine göre dünya turnesi sayesinde 33 yaşındaki müzisyen bir milyar dolarlık kişisel servete ulaştı.

Taylor Swift, Jay-Z ve Paul McCartney ile aynı ligde

Amerika’dan başladığı sonrasında Avrupa ile devam eden Eras turnesinde Latin Amerika ve Uzak Doğu’yu da turlayacak olan Taylor Swift, bazı ülkelerin bütçeleri kadar gelir elde etti. 2014’te yayınladığı ‘1989’ adlı albümünün yeni versiyonuyla dahi satış rekorları kırmayı sürdüren Grammy ödüllü müzisyen, çok az sayıda müzisyenin erişebildiği milyarderliğe de ulaştı. Amerikalı rapçi Jay-Z, 2.5 milyar dolarlık kişisel servetinin yanı sıra Rihanna, Andrew Lloyd Webber, Paul McCartney ve Puff Diddy, milyarder statüsündeki diğer müzisyenler.

Bilekliklerle kurulan hayran kardeşliği

Bloomberg News’in analizine göre, rekorları alt üst eden, bilet çılgınlıklarına yol açan ve hatta küçük bir depreme eşdeğer etkiye neden olan çok sayıda şehri kapsayan Eras turnesinin başarısı pop yıldızının net değerini bir milyar doların üzerine çıkardı. Taylor Swift, sadece müzik ve performansa dayalı olarak çalışma ve yeteneğin yanı sıra akıllıca pazarlama sonucu bu statüye ulaşan az sayıdaki yıldızlarından biri.

Milyonlarca ateşli hayranıyla kurduğu yakın ilişki, konser müdavimleri arasında evrensel bir ayin haline gelen Taylor Swift’ten ilham alan boncuklu dostluk bilekliklerinin takas edilmesiyle kanıtlandığı üzere, hemen hemen tüm siyasi partilerden daha birleşmiş bir demografiye sahip.

Konser Kurdu Cumhuriyet'in izinde: 29 Ekim konserleriKonser Kurdu Cumhuriyet’in izinde: 29 Ekim konserleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.