Taylor Swift bu kez de Elvis Presley’in rekorunu kırdı

Time'ın Yılın Kişisi seçtiği Taylor Swift 2023 bitmeden bir rekora daha imza attı. 34 yaşındaki müzisyen '1989: Taylor's Version' albümüyle Elvis Presley'in unvanını aldı. Albüm 67 haftadır zirvede, en uzun süre 1 numarada kalma başarısı artık onun.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Taylor Swift 2023’e damga vurmaya devam ediyor. 34 yaşındaki müzisyen bu yıl yeni versiyonunu yayınladığı ‘1989: Taylor’s Version’ albümüyle tam 67 hafta zirvede kalarak Elvis Presley’in rekorunu kırdı. Böylece Amerikalı müzisyen en uzun süre zirvede kalan müzisyen oldu. Şarkıcının Billboard 200 listesindeki zirve yolculuğu devam ediyor. Grammy ödüllü yıldız muhtemelen 2024’e de zirvede girecek. Önceki prodüktörüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle çıkmaza giren albümünü yeniden yayınlayan müzisyen ‘Eras Tour’ ile dünyanın dört bir yanındaki kentlerde hayranlarıyla buluşmaya da devam ediyor.

Taylor Swift yılın kişisi

Time tarafından Yılın Kişisi seçilen Taylor Swift Billboard tarafından da Yılın En İyi Pop Müzisyeni seçildi. Eras Tour kapsamında dünyanın dört bir yanında konserler veren Amerikalı müzisyen bu süreçte servetine de servet kattı. Forbes dergisinin araştırmasına göre 34 yaşındaki müzisyen artık milyarderler kulübünde. Grammy ödüllü yıldız milyarderler kulübüne giren az sayıdaki müzisyenden biri olmayı başardı.

Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen müzisyeni olan Taylor Swift  geçen ağustosta ‘Midnights’ albümünün yakaladığı dinlenme rakamları sayesinde aylık 100 milyon dinleyici sayısını da aştı. Turnesine 2024’te devam edecek olan yıldız müzisyenin bu yolculuğunun en özel anları belgesel formatında sinemalarda gösterime girdi. Türkiye’de de gösterime giren belgesel özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde dikkat çekici bir gişe başarısı elde etti. Belgesel film açılış haftasında Michael Jackson’ın belgeselini geçemese de tüm zamanların en iyi ikinci çıkışını yaptı.

Billboard dergisi de onayladı: Taylor Swift yılın en büyüğüBillboard dergisi de onayladı: Taylor Swift yılın en büyüğü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.