Taylor Swift tarafını seçti, Kamala Harris’i destekleyecek

ABD'nin en büyük popstarı tercihini yaptı. Taylor Swift yaklaşan ABD seçimleri öncesi Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu. Açıklama dün geceki Trump-Harris münazarası sonrası geldi.

Kültür Sanat 12 Eylül 2024

Başkanlık seçimine kilitlenen ABD kamuoyunun merakla beklediği karar geldi. Taylor Swift seçimlerde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı. 35 yaşındaki müzisyen beklendiği gibi Kamala Harris’e destek verecek. Swift açıklamayı Harris-Trump münazarasının bitiminde yaptı. Hatırlanacağı üzere başkan adayı Donald Trump uzun süredir doğrudan Swift’i hedef almakta ve zaman zaman da kendisini desteklediğini iddia etmekteydi.

ABD’de geçen sene Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Taylor Swift özellikle genç kitle üzerinde büyük bir etkiye sahip. Hâl böyle olunca da siyasetçiler arasında Swift’i taraflarına çekmek için bir yarış söz konusu. Ancak bu seçimde pek de yarışa gerek kalmadan 35 yaşındaki müzisyen kararını açıkladı.

Kamala Harris inandığım davalar için mücadele diyor

2024 Başkanlık Seçimleri ile ilgili sessizliğini bozan paylaşımında Taylor Swift şu ifadelere yer verdi “Oyumu Kamala Harris’e veriyorum çünkü o, bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım hak ve davalar için mücadele ediyor” 2020’de Demokrat Başkan Joe Biden’ı da destekleyen Swift, Harris’i “kararlı, yetenekli bir lider” olarak nitelendirdi.

Taylor Swift sözlerine şunları da ekledi: “Bu ülkede kaosla değil sükûnetle yönetilirsek çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum” Swift’in mesajına bir kediyle çekilmiş fotoğrafı eşlik etti. “Çocuksuz Kedi Kadın” yorumu Trump’ın başkan yardımcısı adayı olan J. D. Vance’in 2021’de yaptığı açıklamalara bir göndermeydi. Hatırlanacağı üzere Ohio senatörü J. D. Vance, Harris’in de aralarında bulunduğu bazı önde gelen Demokratları “kendi hayatlarında sefil olan bir grup çocuksuz kedi kadın” olarak nitelendirmişti.

Taylor Swift şimdi de roman mı yazıyor?Taylor Swift şimdi de roman mı yazıyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.