Taylor Swift yeri göğü 2.3 büyüklüğünde titretti

Gün geçmiyor ki Taylor Swift gündem olmasın. Üstelik bu kez bilimsel bir araştırmada yer aldı. Müzisyenin geçen yıl Los Angeles'ta verdiği bir konserde 70 bin izleyicinin zıplamasıyla 2.3 büyüklüğünde deprem etkisi yarattığı tespit edildi.

Kültür Sanat 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

2023’te Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Taylor Swift yerbilimi (sismoloji) araştırmasına konu oldu. Şu an dünyanın en çok kazanan müzisyenlerinden biri olan Amerikalı şarkıcının geçen yıl verdiği bir konser inceleme konusu oldu. Los Angeles’ta yapılan ve 70 bin kişinin katıldığı konseri inceleyen yerbilimciler ilginç bir durumla karşılaştı. Kalabalığın deprem etkisi yaratması miti meğer gerçekmiş araştırmaya göre.

Taylor Swift’ten önce Çinliler de zıplamıştı

Los Angeles’taki Taylor Swift konserini inceleyen CalTech’ten bilim insanları etkinlikte zıplayan 70 bin kişinin deprem etkisi yarattığını tespit etti. Üstelik 2.3 büyüklüğünde. Bu büyüklükteki bir depremi insanların hissetmesi mümkün olmasa da sismograf tarafından kayıtlara geçti.

Konser öncesi etkinliğin yapılacağı alana hassas cihazlar yerleştiren sismograflar altı kilometre uzaklıktan ölçüm yapıp verileri değerlendirdi. Araştırmalar sonucunda da 70 bin kişinin zıplamasının deprem etkisi yarattığı kesinleşti. Benzeri bir çalışma daha önce de Çin’de yapılmıştı. Bir milyon kişinin aynı anda zıplaması sonucu 3.0 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana gelmişti.

Bon Jovi 40 yaşında: Sanki hiçbir şey değişmemiş gibiBon Jovi 40 yaşında: Sanki hiçbir şey değişmemiş gibi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.