İmamoğlu’ndan Elazığ’da iktidara tepki: Geçen 25 yılla kıyaslıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Elazığ'da depremden sonra yaptırılan lisenin inşaatını inceledi. Buradaki açıklamalarında iktidarın kendilerini geçen 25 yılla kıyasladığını da söyleyen İmamoğlu, daha sonra Tunceli'ye geçti.

Siyaset 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da 2022 yılının Eylül ayında İBB tarafından temeli atılan Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi inşaatını gezdi. Burada yaptığı açıklamada İmamoğlu, inşaatın neredeyse yüzde 50’ye ulaştığını belirtti ve İstanbul halkının Elazığ’a çok güzel bir hediyesi olacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Elazığ’da İBB tarafından depremden sonra yaptırılan okulun inşaatını inceledi.

Lisenin kampüs kavramına sahip olduğunu belirten İmamoğlu, 40’a yakın derslik ve 30’un üzerinde de atölyesi, spor salonu, konferans salonu olacağını da açıkladı. Öte yandan iktidarın kendilerini geçmiş 25 yılla karşılaştırdığını ifade eden İmamoğlu, “Bu durumlarını da kavrayabiliyorum. 25 yıldan sonra kaybettiği bir ilde, böylesi bir performansı gösteren ekibe bu kadar ok çevirmeleri, bu kadar eleştiri yoğunlaştırmaları gayet doğal” dedi.

“Biz sahadan hiç çıkmadık, her daim sahadayız” diyen İmamoğlu, sözlerini, “14 yıldır sahada olmadığım saniye yok. Vatandaşın arasında olmazsam huzursuz olurum. İnsanlardan beslenirsiniz, doğruları onlardan görürsünüz, eleştirileri onlardan alırsınız, dertleşirsiniz, yüzleşirsiniz ve kendinizi yenilersiniz. Toplumdan uzak olan hiç kimse başarı elde edemez” diyerek sonlandırdı.

Elazığ ziyaretinin ardından Tunceli’ye de giden İmamoğlu, burada Alevilerin inanç merkezlerini de ziyaret etti, dilek tuttu. Ekrem İmamoğlu çok güzel dileklerde bulunduğunu aktarırken eşi İmamoğlu ise söylememeyi tercih etti.

Gençlere övgü

İmamoğlu, inanç merkezlerine ziyareti sonrası şunları söyledi:

“Aslında toplumumuzun çok keşfetmediği, çok derin düşüncelerin, felsefelerin olduğu bir vatanımız var, en doğusundan en batısına, bazen binlerce yıl gerisine gidecek kadar. Bir yanıyla inancımız adına çok özel anlar, çok özel kişilikleri bu topraklarda yatıyor. Hep söylüyorum; birbirimizi anlamak, aslında dünyanın en kolay şeyi. Anlaşamamak en zor şey. Bazen en zor şeyi başarıyoruz. Birbirimizi anlamamayı ve dinlememeyi başarıyoruz. Umuyorum ki, bunu aşacağız. Yeni nesil gençlerde en çok hoşuma giden şey, ön yargılarını yıkmış bir nesil geliyor. Bugün belki bazı acı bedeller ödeniyor ya da süreçler yaşanıyor, ama günün sonunda şu an genç nesilde hissettiğim ön yargıları yıkmış tavırlarını, hoşgörüsü yüksek yaklaşımlarını, ben milletimiz adına, geleceğe dair büyük bir umut kapısı olarak görüyorum. Bu bağlamda ben, her adım attığı yöresinde bambaşka bir aydınlanma yaşıyorum kendi ruh halimde, memleketin her noktasında. Bugün de birçok kez geldiğim Tunceli’nin il sınırlarında, keşfedilmeye muhtaç, görmediğiniz zaman aslında gelmemiş kabul edileceğiniz noktaları görmekten büyük mutluluk duyuyorum.”

Ankara il başkanı da tarafını açıkladı

Değişim tartışmaları eşliğinde ilçe kurultaylarını sürdüren CHP’de her koltuk sahibi yavaş yavaş tarafını belli etmeye devam ediyor. Katıldığı canlı yayın programında konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP’deki ‘değişim’ tartışmalarına ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Akıllı, “Genel başkan değiştirmek bir şeyi değiştirmez. Yerel seçimlere sayın Genel Başkanımızla gidilmesi kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

‘Değişim’ tartışmaları gölgesinde seçim startı: Kılıçdaroğlu sahada, İmamoğlu hazırlanıyor‘Değişim’ tartışmaları gölgesinde seçim startı: Kılıçdaroğlu sahada, İmamoğlu hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.