Tekfen Filarmoni’nin festival mesaisi başlıyor

Tekfen Filarmoni Orkestrası, 1 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 51. İstanbul Müzik Festivali'nin açılışını gerçekleştirecek. Sonra da İzmir ve Ayvalık'taki festivallerde müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Tekfen Filarmoni, hareketli bir haziran ayı yaşayacak. Temelleri 1992 yılında atılan orkestra 1 Haziran’da 51. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışını yapacak. 2019 yılından bu yana festivalin açılış orkestrası olan Tekfen Filarmoni, son dönemin parlayan yıldızı piyanist Jan Lisiecki’ye eşlik edecek. Atatürk Kültür Merkezi’ndenki konserde şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, Chopin’in 1 Numaralı Konçertosu ve Hasan Uçansu’nun ‘Portreler’ isimli orkestra süitini seslendirecekler. Konserin ve festivale dair diğer tüm etkinliklerin biletleri Passo’da satışta.

Orkestranın ikinci durağı ise 36. Uluslararası İzmir Festivali olacak. 4 Haziran’da Efes Antik Tiyatro’da vereceği konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanan Tekfen Filarmoni, kısa sürede önemli uluslararası başarılara imza atmış olan Veriko Tchumburidze ile birlikte Çaykovski’nin Re Majör Op. 35 Keman Konçertosu ve Macar besteci Kodály’ın neşe dolu Galánta Dansları’nı seslendirecek.

Turnenin son durağı olan Ayvalık’ta ise ‘O da Tekfen’ oluşumuyla, 8 Haziran’da 9. AIMA Müzik Festivali’nin açılış konserinde Tekfen Filarmoni üyelerinden teşkil edilen Brass Band ile hem popüler hem de klasik eserlerin bakır üflemeli beşlisi için düzenlemeleri, Ayvalık Amfi Tiyatro’da yankılanacak.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.