Tekinsiz hafta: Robotlara da insanlara da güven olmuyor!

12 filmlik vizyon haftasının programı pek parlak değil. Dijital teknoloji kabusu 'Sizi Dinliyor', kiralık katil macerası 'Sevgilim Kaç' ve romantik bir aşk hikayesi anlatan 'Aşka Düşmek' öne çıkan filmler.

30 Ağustos 2024

EV ROBOTLARI KABUSU

SİZİ DİNLİYOR / AfrAId

Malum sinema robotları, yapay zekayı, dijital dünyayı pek sevmez, onları insanların düşmanları olarak kodlar. Meşhur film ‘Terminatör’den beri bu böyle… ‘Sizi Dinliyor’ da işte bu anlatının bir parçası.

Curtis ve ailesi teknolojik devrim niteliğindeki yeni bir ev cihazını test etmek üzere seçilir: AIA adlı bu dijital aile asistanı ailenin tüm ihtiyaçlarını gidermek için uğraşır ama tabii ki gizli ajandası vardır. Ailenin güvenini kazandıktan sonra gizli ajandasını hayata geçirmek için harekete geçer.

‘Amerikan Pastası’, ‘Bir Erkek Hakkında’, ‘Altın Pusula’, ‘Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay’ filmlerinin yönetmeni Chris Weitz’in son filmi korku bilimkurgu harmanı bir yapım.


 KARANLIM BİR GECE

SEVGİLİM KAÇ / Strange Darling

Stephen King’in referansıyla adını duyuran filmlerden biri ‘Sevgilim Kaç’. ‘Haydutlar ve Melekler’ filminin yönetmeni JT Mollner imzasını taşıyan film tek gecelik ilişkinin nasıl bir kabusa dönüştüğünü anlatıyor. Çünkü taraflardan biri seri katil çıkıyor ve diğer taraf bunu anlayınca tek çaresi var kaçmak. Ama bu o kadar da kolay mı? Korku türünü sevenleri tatmin eden bir yapım.


AŞK CESARET İSTER

AŞKA DÜŞMEK

Oyuncu Aylin Tezel kısa filmlerinden sonra ilk uzun metrajlı filmiyle karşımızda. Hem de bir romantik filmle. 30’lu yaşlarındaki Kira ve Ian’ın aşkını anlatıyor film. Bir hafta sonu gezisinde İskoçya’nın batı kıyısındaki Skye Adası’nda tanışan ikili birbirlerinden etkileniyorlar. Sonra da İngiltere’deki sıradan hayatlarına geri dönüyorlar. Ama birbirlerini de unutmuyorlar. Haftanın öne çıkan yapımlarından biri…


DOSTLUĞUN PARAYLA SINAVI

SENDE Mİ?

Hiç büyük meblağlı paralarla sınandınız mı? ‘Sende mi’ filmindeki Cengiz sınanıyor ve tabii ki para kararlarını etkiliyor. Cengiz, mühendis Ahmet’in yakın dostu. İki dost anca beraber kanca beraber deyip İstanbul’da ortak işe giriyorlar. Ama bu ortaklıktan elde edilen para onların dostluğunun sınanmasına neden oluyor. Cengiz Ahmet’in payına el koyuyor! Durmuş Sorkut’un yönettiği film zayıf haftanın ortalama filmlerinden biri…


KELEBEKLERİN GİZLİ YAŞAMI!

CESUR KANATLAR DOĞANIN SESİ / Butterfly Tale

Haftanın tek animasyonu Sophie Roy imzalı ‘Cesur Kanatlar Doğanın Sesi’.  İki genç kelebek Patrick ve Jennifer ile tırtıl Marty’nin hikayesini anlatıyor. Aslında bir kendini bulma öyküsü… Kelebek Akademisi’nin başarısız öğrencisi Patrick’in kendini gösterip arkadaşlarına yardım ederek kahramanlaştığı bir macera bizi bekleyen.


ÇOCUKLAR İÇİN SURVIVOR ZAMANI

OYUNDA KAL

Gelelim çocuk filmlerine… İlker Savaşkurt’un yönettiği ‘Oyunda Kal’, ergenlerin dünyasına götürüyor bizi. bir grup çocuk Survivor benzeri bir yarışmaya katılıyor. Büyük ödül için mücadele ediyor.


BUNLAR DA VAR

EL KAFİRUN


KAR MASALI


CİN ÇUKURU


EŞİMİN ESKİ EŞİ / My Wife’s Ex


IVANUSKI: SON TUR / Tur s Ivanushkami


UJ BEJ HARFLİLER

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.