Teoman çocuklar için 326 bin TL’ye gitarını satıyor!

Müzisyen Teoman'ın bestelerini yaptığı 30 yıllık gitarı bugün online müzayedede satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacak. Müzayedede gitarın açılış fiyatı 326 bin TL olarak belirlendi.

Kültür Sanat 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Şehir ozanı Teoman en son mirasının dörte birini Çocuk Esirge Kurumu’na bağışlayacağını açıklamıştı. Günaydın’a vasiyetini hazırladığını söyleyip “Kanuni düzenlemeler nedeniyle istediğim gibi yazamadım ama, ölümüm halinde birikimlerimin dörtte biri Çocuk Esirgeme Kurumu’na gidecek. Gerisini doğal mirasçım olarak kızım alacak” demişti.

Bu açıklamadan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sanatçıya teşekkür edip “Sanat dünyamızın değerli ismi Teoman’ın mirasının bir bölümünü devletimizin himayesi altında bulunan çocuklarımıza bağışlayacağını ifade etmesinden büyük bir mutluluk duydum” açıklaması yaptı.

Açılış fiyatı 326 bin TL

Teoman Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşayan çocuklar için elini taşın altında tutmaya devam ediyor. Sanatın iyileştirici gücüne inanan ve bu gücü yaymak için çalışan bir platform olan Bosphorus Art Society düzenlenecek online müzayedede Teoman’ın 30 yıl tüm bestelerini yaptığı gitarını yine Çocuk Esirgeme Kurumu için satacağını duyurdu.

Bugün saat 21.21’de www.cashonthetableauction.com adresinde yapılacak müzayedede satılacak gitarın açılış fiyatı 326 bin TL olarak belirlendi. Müzayede Bosphorus Art Society ilk online müzayedesi ve platform bu hamlesiyle sanat dünyasına yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

Teoman Cumartesi Anneleri için söyledi: Yıllardır benim de ruhumu kanatan acılarıylaTeoman Cumartesi Anneleri için söyledi: Yıllardır benim de ruhumu kanatan acılarıyla

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.