‘The Last of Us’a Banff Dünya Medya Festivali’nden ödül

Bu senenin en başarılı yapımlarından 'The Lost of Us' 44. Banff Dünya Medya Festivali'nde yılın dizisi ödülünü kazandı. HBO'nun en iyi çıkışı yapan üçüncü yapımı olan dizi, gelecek ödül sezonunda adından söz ettireceğinin sinyallerini veriyor.

Kültür Sanat 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'The Last of Us'ın başrolünde Pedro Pascal ve Bella Ramsey yer alıyor.

HBO yapımı ‘The Lost of Us’ son dönemin en beğenilen dizilerinden biri. Bir video oyunundan uyarlanan Pedro Pascal ve Bella Ramsey’li dizi, son hem izleyicilerden hem eleştirmenlerden iyi yorumlar aldı. Dizinin ilk altı bölümü ortalama 30.4 milyon kişi tarafından izlenmiş, ayrıca Avrupa ve Latin Amerika’da da en çok izlenen dizi olmayı başarmıştı. İlk bölümünden son bölümüne kadar geçen dönemde %75’lik bir izleme artışı elde eden dizinin en az dört sezon daha devam etmesi bekleniyor. Öte yandan HBO dizisi bu yönüyle ‘Game of Thrones’ ve ‘Euphoria’nın ardından şirketin en güçlü çıkışı yapan üçüncü yapımı olmayı da başardı. Türkiye’de Blu TV’de yayınlanan dizi, platformun da en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Arkasına başarı rüzgarını alan ‘The Lost of Us’ın ikinci sezonu merakla beklenirken yapım, 44. Banff Dünya Medya Festivali’nde yılın dizisi ödülünü kazandı.

‘The Last of Us’ın ikinci sezonu merakla bekleniyor ancak Yazarlar Birliği grevi nedeniyle çekimler sarkabilir.

Her yıl Kanada Kaya Dağları’ndaki Alberta’da Banff’ta düzenlenen festival, televizyon, film, dijital medya ve diğer içerik üretimi alanlarındaki profesyonelleri buluşturuyor. Ödül töreninin yanı sıra paneller, seminerler ve atölyeler de düzenleniyor. Törende ayrıca ‘The Office’, ‘Brooklyn Nine-Nine’ ve ‘Killing It’ gibi gibi komedi dizilerinde yer alan oyuncu ve yapımcı Craig Robinson, Sir Peter Ustinov Komedi Ödülü’ne layık görüldü. Robinson ayrıca festivalin ana ödül programının sunucusu oldu. Büyük Jüri Ödülü ‘Eternal Spring’e giderken Buffalo Rock Ödülü ise ‘Star Trek’e verildi.

'The Last of Us': Kıyametten kurtulmak mümkün müdür?‘The Last of Us’: Kıyametten kurtulmak mümkün müdür?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.