Pedro Pascal ve Steven Yeun’dan zombi muhabbeti

Pedro Pascal, Blu TV'de yayınlanan 'The Lost of Us'ta kıyamet sonrası bir evrende zombilerle mücadele ederken, Steven Yeun televizyonun efsanevi zombi hikayelerinden 'The Walking Dead'te yer almıştı. Yolu zombilerle kesişen iki aktör bir araya geldi, son projeleri ve oyunculuk hakkında sohbet etti.

Kültür Sanat 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yeun ve Pascal, Variety'nin özel video konsepti için bir araya geldi. Fotoğraf: Variety

‘The Last of Us’ yıldızı Pedro Pascal ile ‘The Walking Dead’ ve ‘Beef’ dizilerinin oyuncusu Steven Yeun Variety’nin ‘Actors on Actors’ isimli programı için bir araya geldi, hayattan, kariyerlerinden ve devam eden projeleri hakkında sohbet etti. 

HBO’nun son gözdelerinden ‘The Last of Us’ son dönemin en başarılı video oyun uyarlamalarından biri. Dizi, insanları ve dünyayı etkisi altına alan bir mantar enfeksiyonu sonrasında geçiyor. Bu enfeksiyon, insanların beyinlerini ele geçiriyor ve vahşi yaratıklara dönüştürüyor. Enfekte insanlar, diğer insanları ısırarak enfeksiyonu tüm dünyaya yaymak istiyor. Bu kıyamet sonrası düzen birçok yönüyle Steven Yeun’un da yer aldığı zombi istila dizisi ‘The Walking Dead’e benziyor. Yani her iki oyuncu da zombiler (‘Last of Us’ evreninde zombilerin karşılığı ‘clickers’) ve felaket sonrasını ele alan dizilerde yer aldı.

Doğal olarak sohbet de dizi ile başlıyor. Yeun’un projeye dahil olmadan önce video oyununu bilip bilmediğini sorması üzerine Pascal, oyunu bilmediğini senaryo eline ilk geldiğinde hikayeyi çok sevdiğini söyleyerek yanıtlıyor. Oyuncu, dizinin bir video oyun olduğunu yeğenlerinden öğrendiğini de söyledi. Pascal, oyunun varlığından bile haberdar değilken, Steven Yeun oyunun sıkı bir takipçi olduğunu söyledi. Oyuncu, tıpkı ‘The Last of Us’ gibi zombileri konu alan ‘The Walking Dead’in çekimleri devam ederken oyunun çıktığını ve 12 saat aralıksız bir şekilde oynadığını anlattı.

Yazar ekibi oynu oynamalarını istememişti

Sonradan öğrendik ki Pascal’ın proje öncesinde oyundan haberdar olmaması aslında işine yaramış. Yazar ekibi, oyuncuların oyunu oynamalarını çok da istememiş. Dizinin diğer başrol oyuncusu Bella Ramsey, ilk deneme çekimlerinde oyunu oynamadığını söylediğinde, bu şekilde devam etmesi önerilmiş. Yazar ekibi, oyuncuların oyunu oynamalarını çok da istememiş. Bella Ramsey, ilk deneme çekimlerinde oyunu oynamadığını söylediğinde, bu şekilde devam etmesi önerilmiş. Pedro Pascal ise sadece yeğeninin oynadığı bir oyun olduğunu ancak daha önce oynamadığını söylüyor. Yazarlardan Druckmann bu isteğinin nedenini, “oyuncuların performansları taklit etmek yerine, kendi performanslarını yaratmaları gerekiyor” diyerek açıklamıştı.

Türkiye’de BluTV’de yayınlanan dizinin ikinci sezon çekimleri Hollywood’daki büyük grev nedeniyle askıya alındı. Senaryosu henüz yazılmayan yeni sezonun çekimlerinin sarkacağı öngörülüyor. 2024’ün başında Kanada’nın Vancouver kentinde başlaması planlanan ikinci sezon çekimlerinin yeni durumda ne zaman başlayacağı hala belirsiz.

'The Last of Us': Kıyametten kurtulmak mümkün müdür?‘The Last of Us’: Kıyametten kurtulmak mümkün müdür?

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.