The Rolling Stones yeni albümlerini gazeteye verilen şifreli bir ilanla duyurdu

The Rolling Stones yeni albümlerinin ne zaman yayınlanacağını Londra'daki yerel gazeteye veriyen şifreli bir ilanla duyurdu. İlanın şifreleri günler sonra çözüldü ve 'Hackney Diamonds' adlı olacağı tahmin edilen albümün eylülün başında yayınlanacağı anlaşıldı.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Rock müzik tarihinin kilometre taşlarından biri olan The Rolling Stones’un, davulcusu Charlie Watts’ın vefatından sonra yayınlayacağı yeni albüm eylül başında çıkacak. Tabii şifreyi doğru çözdüysek.

Efsanevi müzik grubu, 31. stüdyo albümlerinin yayın tarihi için İngiltere’de yerel bir gazeteye şifreli bir ilan verdi. İlanda yer alan telefon numarası arandığında kayıtlı bir telesekreterden “Cam onarımı uzmanı Hackney Diamonds’a hoş geldiniz. Sinirlenmeyin, düzeltilir. Eylül başında açılıyor, Mare Caddesi, E8. Aramak için www.hackneydiamonds.com adresinden kaydolun. Hadi o zaman” konuşması dinleniyor.

Peki bu ilanın ve bu sözlerin The Rolling Stones’un albümüyle nasıl bir bağlantısı var? Londra’nın Hackney ilçesinde yayımlanan Hackney Gazette’e verilen ilanın metninde The Rolling Stones’un ünlü şarkıları ‘Satisfaction’ ve ‘Gimme Shelter’ın adları geçiyor. İlandaki Diamonds kelimesindeki i harfinin üstünde nokta yerine Rolling Stones’un ünlü dudak logosu yer alıyor. İlandaki kurgusal şirketin 1962’de kurulduğu yazıyor. Bu, Rolling Stones’un kurulduğu yıl.

İlk fark eden Clash dergisinin kurusucu Siman Harper

Reklamdaki şirketin adı olan Hackney Diamonds’ın da albümün adı olduğu tahmin ediliyor. Şirketin adı, grubun 1978’de çıkardığı ‘Some Girls’ albümüyle aynı fontla yazılmış. İlandaki internet sitesi, bir e-posta listesine kaydolma imkanı veriyor ve bu liste The Rolling Stones’un bağlı olduğu müzik şirketi Universal Music tarafından yönetiliyor.

 

İlanın gazetede yayınından günler sonra ilanda bir şifre olduğunu ilk fark eden kişi Clash dergisinin kurucusu Simon Harper oldu. BBC’ye konuşan Hackney Gazette editörü Simon Murfitt, ilanın içeriğini The Rolling Stones hayranlarının gazeteye yazarak birer hatıra kopyası istemeleri üzerine anladığını söyledi: “Normalde sayfa tasarımlarını yaparken reklamların içeriğini görmüyoruz. O yüzden gazete basılmadan önce bunun ne olduğunu bilmiyorduk. Bize genelde yerel işletmelerin reklamları gelir”

Aykırı, deli dolu ve daha fazlası: Mick Jagger 80 yaşındaAykırı, deli dolu ve daha fazlası: Mick Jagger 80 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.