The Weeknd’den Gazze’ye 2.5 milyon dolarlık yardım

Spotify'a göre dünyanın en çok dinlenen müzisyeni olan The Weeknd, Gazze için devrede. Etiyopyla asıllı Kanadalı müzisyen, İsrail'in saldırılarında yerle bir olan Gazze için 2.5 milyon dolar bağışladı.

Kültür Sanat 3 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Abel Tesfaye ya da nam-ı diğer The Weeknd, Gazze’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. İsrail’in saldırıları sonrası ikiye bölünen Batı kamuoyunda yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmayan Kanadalı müzisyen Gazze’ye 2.5 milyon dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi  olan müzisyenin yapacağı bu yardım dört milyon paketlik gıda anlamına geliyor. Yardım sayesinde 173 bin Filistinli’nin iki haftalık gıda tedariği de sağlanacak.

The Weeknd’den örnek bağış

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken özellikle Batı kamuoyunda buna itiraz eden pek çok sanatçının işine son verildi. Angelina Jolie, Susan Sarandon ve Olivia Colman gibi isimler saldırıların durdurulması için bildiriler yayınlarken, İsrail’i eleştiren açıklamalarda bulunan sanatçıların sergileri, ödülleri ya da projeleri de iptalle karşı karşıya kalıyor. Gazze’ye yönelik saldırıları eleştirenlerin uğradığı akıbet sornası Kanadalı müzisyen The Weeknd’in tavrı, takdirle karşılandı.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, “Gazze’deki insani facia tahmin edilenin çok ötesinde. WFP yoğun çaba sarf ediyor ancak Gazze’deki açlıkla mücadele edebilmek için yardımların çok ciddi şekilde artması gerekiyor” diyerek yaşanan insanlık dramının boyutlarını bir kez daha tüm dünyaya hatırlattı. Son yılların en popüler müzisyenlerinden biri olan The Weeknd’in yaptığı bağışın sanat dünyasında duyarlılığı artırması umut ediliyor.

İngiltere'de 1300'den fazla sanatçı isyan etti: Gazze konusunda ilkeli olunİngiltere’de 1300’den fazla sanatçı isyan etti: Gazze konusunda ilkeli olun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.