Tolga Karaçelik’e Tribeca Film Festivali’nden ödül

Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği 'Shallow Tale' dünya prömiyerini yaptığı Tribeca Film Festivali'nde En İyi Seyirci Ödülü'ne layık görüldü. Karaçelik ‘Kelebekler’  ile 2018 Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü  kazanmıştı.

Kültür Sanat 17 Haziran 2024
Başrollerinde Steve Buscemi, John Magaro ve Britt Lower'ın yer alıyor.

Tolga Karaçelik’in dördüncü uzun metrajı ‘Shallow Tale’in dünya prömiyeri 8 Haziran’da New York Tribeca Film Festivali’nde yapmıştı. Tam adı ‘A Shallow Tale of a Writer Who Decided to Write about a Serial Killer/ Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Bir Yazarın Sığ Hikayesi’ olan film En İyi Seyirci Ödülü’ne layık görüldü.

Festivalin Spotlight Narrative bölümünde yer alan film, Sinan Eczacıbaşı, Alihan Yalçındağ ve Scott Aharoni tarafından kurulan yapım şirketi Curious Gremlin’in de uluslararası bağımsız film sektöründeki ilk imzası oldu.

Film boşanma eşiğinde olan başarısız bir yazarla yazar ve eşine sahte evlilik danışmanlığı vermesi karşılığında bir sonraki romanının konusu yaptığı emekli bir seri katil arasındaki tuhaf arkadaşlığı anlatıyor.

Başrolünde ‘Fargo’, ‘Büyük Lebowski’, ‘Sopranos’ gibi unutulmaz yapımlarda yer alan Altın Küre ödüllü Steve Buscemi’nin yanı sıra John Magaro ve Britt Lower’ın yer aldığı film kara komedi türünde. Filmde bir boşanmanın ortasında bocalayan bir yazarla ona gündüzleri evliliği, geceleri ise yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin arkadaşlığı anlatılıyor.  Karaçelik ‘Kelebekler’  ile 2018 Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü  kazanmıştı.

Açık Yapıt'a Londra'dan sonra bir ödül de İtalya'danAçık Yapıt’a Londra’dan sonra bir ödül de İtalya’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.