Tom Cruise sır gibi saklanan Inarritu filminin başrolünde

Oscar ödüllü 'Birdman' ve 'Diriliş/Relevant' filmlerinin yönetmeni Alejandro G. Inarritu üstünde çalıştığı isimsiz projeyi büyük gizlilikle yürütüyor. Hikaye belirsiz ancak yapımdan yeni haber geldi. Filmin başrol oyuncusu Tom Cruise oldu.

Kültür Sanat 26 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Oscar ödüllü ‘Birdman’ ve ‘Diriliş/Relevant’ filmlerinin yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu’nun son filmi büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor.  İsimsiz projenin Iñárritu’nun 2015 tarihli ‘Diriliş’ten bu yana ilk İngilizce filmi olacağı biliniyor. Yazar ekibinde ‘Birdman’in ortak yazarları Sabina Berman, Alexander Dinelaris ve Nicolas Giacobone’ın yer alacağı da açıklanmıştı.

Orijinal bir hikaye olacağı biliniyor ancak konusu hakkında en ufak ipucu paylaşılmamıştı. Bunda değişen bir şey yok ancak çok önemli bir başka gelişme yaşandı, filmin başrolü belli oldu: Tom Cruise.

Meksikalı yönetmenin oyuncu seçimini bile gizlilikle yürüttüğü, sadece birkaç oyuncuyla görüşme yaptığı biliniyor. Deadline’ın haberine göre Cruise’un Inarritu’yla görüşür görüşmez projeye dahil olduğu bildirildi.

Inarritu’nun uzun molası bitiyor

Film Inarritu’nun ‘Diriliş’ten bu yana ilk büyük stüdyo filmi olacak. 2015 tarihli yapım dünya çapında gişede 500 milyon dolardan fazla hasılat elde etmekle kalmadı, yönetmene üst üste ikinci En İyi Yönetmen Oscar ödülü ve başrol Leonardo DiCaprio’ya kariyerinin ilk Oscar’ını da getirdi.

Cruise cephesinde de işler planlandığı gibi ilerliyor. Tom Cruise geçen ay Warner Bros. ile stratejik ir ortaklık kurma kararı alarak yapımcılık koltuğuna da oturmuştu. Bu proje Cruise’un bu yeni dönemde yapımcılık görevini de üstlendiği ilk filmi olacak. Oyuncu son olarak ‘Görevimiz Tehlike’  serisi ve ‘Top Gun: Maverick’ ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Berlin'de Altın Ayı Afrika'nın sesine gitti!Berlin’de Altın Ayı Afrika’nın sesine gitti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.