Tomris Uyar 23 yıl sonra yeniden Can Yayınları’nda

23 yıl sonra kitapları yeniden Can Yayınları'ndan yayımlanmaya başlayan Tomris Uyar imzalı 'Metal Yorgunluğu', 'Yürekte Bukağı', 'Aramızdaki Şey' ve 'Gecegezen Kızlar' haziran ayında okurla buluşacak.

Kültür Sanat 16 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tomris Uyar'ın dört yeni kitabı Haziran'da okurla buluşacak.

Muhtemelen Türk edebiyatının usta isimlerinden Tomris Uyar’ın kitaplarını gözünüzün önüne getirince aklınıza beyaz zeminli o klasik kapak geliyor. Ancak aklınıza gelen bu görüntü artık değişecek. Zira 23 yıl sonra kitapları yeniden Can Yayınları’ndan yayımlanmaya başlayan Tomris Uyar külliyatından yeni kitaplar da okurla buluşmaya gün sayıyor.

Tomris Uyar’ın Can Yayınları’ndaki yeni baskılarının kapak tasarımları Utku Lom imzalı.

Uyar külliyatından ‘İpek ve Bakır’,’Otuzların Kadını’ ve ‘Dizboyu Papatyalar’ kitapları Utku Lomlu imzalı kapak tasarımlarıyla ay başında yayımlanmıştı.

Haziran ayında ise Uyar’ın seçme öykülerinden oluşan ‘Metal Yorgunluğu’ sıkıyönetim döneminde insanların yaşadıklarını anlatan ve 1979 Sait Faik Öykü Armağanı alan ‘Yürekte Bukağı’, kırmızı renkle simgelenen farklı öykülerin yer aldığı ‘Aramızdaki Şey’ ve eski masal kahramanlarını birer öykü karakteri olarak günümüze döndürdüğü ‘Gecegezen Kızlar’ yayımlanacak.

Bursa'da Tomris Uyar anısına bir sergi, bir ödülBursa’da Tomris Uyar anısına bir sergi, bir ödül

 

 

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.