Topkapı Sarayı’nın gece tarifesi: Türklere 1000, yabancılara 5 bin lira

Gece müzeciliği Türkiye genelinde yaygınlaşıyor. Buna son örnek Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken mekanından, Topkapı Sarayı'ndan geldi. Saray 29 Haziran'dan itibaren 23.00'e kadar ziyaret edilebilecek. Fiyatıysa cep yakacak.

Kültür Sanat 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Efes, Side, Aspendos ve Laodikeia gibi antik kentler yaklaşık bir aydır gece müzeciliği programıyla yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlıyor. Uygulama önümüzdeki dönemde diğer antik kentlerde de yaygınlaşacak. Hem yerli hem yabancı ziyaretçilerden gelen yoğun taleple Topkapı Sarayı’nda da benzer bir uygulamanın hayata geçirileceği duyuruldu. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre uygulama 29 Haziran’dan itibaren hayata geçiriliyor. Ancak giriş ücretleri tartışmalara neden olacak gibi.

Topkapı Sarayı’nın belirli bölümleri ziyaret edilebilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeleri Müze Kart ile ücretsiz gezmek mümkün. Milli Saraylar’a bağlı Topkapı Sarayı’nda da başlayacak uygulamada ise fiyatlar cep yakacak. Sarayı 21.00 – 23.00 saatleri arasında gezmek isteyen Türk vatandaşları bin, yabancılar ise 5 bin lira ödeyecek. Yaz mevsimi boyunca devam edecek uygulamada sarayın sadece belirli kısımları görülebilecek.

Gece müzeciliği uygulamasında Topkapı Sarayı’ndaki Mukaddes Emanetler, Harem Dairesi ve Hazine Koğuşu açık olacak. Ancak Adalet Kulesi güvenlik gerekçesiyle bu saatlerde ziyaret edilemeyecek. 21.00-23.00 saatleri arasındaki bu turlara saray görevlileri refakat edecek. Sadece cumartesi akşamları yapılacak turlarda 250’şer kişilik ziyaretçi kafileleri peyderpey saraya alınacak. Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan sarayda gece ziyaretleri boyunca ek güvenlik önlemleri alınacağı da açıklandı.

Bayramda 1.1 milyon kişi tarihi yerleri ziyaret etti: Birinciliği Efes'e verdilerBayramda 1.1 milyon kişi tarihi yerleri ziyaret etti: Birinciliği Efes’e verdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.