TRT ‘itibar suikastına’ devam ediyor: Metamorfoz’un yeni bölümleri yayınlandı

Osman Kavala'nın hayatını çarpıtarak anlatan 'Metamorfoz'un yeni bölümleri TRT'de yayınlandı. Kavala diziyi itibar suikastı olarak nitelendirmişti. TRT ve dizinin yapımcıları bu suçlamalara sessiz kalmıştı. Lakin dizinin yeni bölümleri sessiz sedasız yayına girdi.

Dizinin yeni bölümlerinde Osman Kavala'dan esinlenerek yaratılan Teoman Bayramlı karakteri CIA'in maşası olan bir iş insanı olarak resmediliyor. CIA bir yandan PKK'ya Pınarcık Katliamı'nı yaptırıyor, diğer yandan Türkiye'yi F16'ları satın almaya mecbur bıraktırıyor...

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dizide Teoman Bayramlı karakteri fiziki olarak da Osman Kavala'nın gençliğini anımsatıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk aile yapısı, milli manevi değerler, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü gibi hassas konularla alakalı yayın politikalarını gözeterek dijital platformlara ceza yağdıra dursun, TRT’nin dijital platformu Tabii, Gezi tutuklusu Osman Kavalı’nın hayatının çarpıtılarak dizi haline getirildiği ‘Metamorfoz’un yeni bölümlerini sessiz sedasız yayınladı.

İlk bölümü 7 Mayıs ilk bölümü yayınlandıktan sonra büyük tartışmalara neden olan, Meclis gündemine taşınan ‘Metamorfoz’un yeni bölümlerinde Osman Kavala’ya fiziki olarak benzetilen Teoman Bayramlı karakteri üzerinden anlatılan hikayede Türkiye’nin yakın tarihine odaklanılıyor. CIA’in maşası olarak kullandığı Bayramlı bir yandan ASALA ile diğer yandan da dolaylı yoldan PKK ile ilişkilendiriliyor.

Netflix'in distopyası Türkiye'nin gerçeğiNetflix’in distopyası Türkiye’nin gerçeği

Teoman Bayramlı CIA’in maşasıymış!

CIA’den Thomas Noel Eagleton (Ahmet Varlı) adlı karakterin Türkiye’yi karıştırmak için yaptığı planlarda sosyalist iş adamı olarak resmedilen Teoman Bayramlı’yı kullanması anlatılıyor. ABD’nin Türkiye’ye F 16’ları satması için Thomas Noel Eagleton, uluslararası bir komplonun mimarı olarak resmediliyor. Eagleton bir yandan PKK’ya 1987’deki Pınarcık Katliamı’nı yaptırıyor, diğer yandan Avrupa Parlementosu’ndan ‘Ermeni Soykırımı’ kararının çıkmasını sağlıyor. Türkiye, F 16’ları satın almaya mecbur bırakılırken, bu satış gerçekleşirken birçok taviz vermek durumunda kalıyor. Dizide Teoman Bayramlı’nın en yakın dostu Levon Bezciyan (Faik Ergin) ise ASALA ile bağlantılı bir isim olarak gösteriliyor.

Tüm bu olayların ortasındaki isim olarak anlatılan Teoman Bayramlı ise istese de Thomas Noel Eagleton’ın sözünden çıkamıyor. Eski solcu yeni burjuva olarak anlatılıyor. Ki MİT de boş durmuyor. Mete Fıratlı (Ahmet Tansu Taşanlar) karakteri bir şekilde Teoman Bayramlı’yla ilişki kuruyor ve onu takip etmeye başlıyor.

'Metaformoz'un yeni bölümleri gelecek mi? TRT'den buna cevap yok‘Metaformoz’un yeni bölümleri gelecek mi? TRT’den buna cevap yok

Dizide yine uyarı yok!

Yani büyük tartışma yaratan ilk bölümde Teoman Bayramlı karakteri üzerinden Osman Kavala solcu olarak resmedilirken yayınlanan diğer üç bölümde CIA’in bir maşası olarak gösteriliyor. Ve tabii “Dizide anlatılan karakterlerin gerçek kişilerle ilişkisi yoktur” ibaresi yine kullanılmıyor.

Dizinin ilk bölümün YouTube üzerinde yayınlanmıştı. Lakin diğer bölümler YouTube yüklenmedi. Şimdilik sadece Tabii’den izleniyor. Dizinin ilk bölümü yayınlandıktan sonra Osman Kavala yaptığı açıklamada itibar suikastı yapıldığını söylemişti. TRT ve dizinin yapımcıları bu suçlama karşısında sessiz kalmıştı.

Osman Kavala bilindiği üzere casusluk suçlamasıyla tutuklanmış ve yargılama sonucunda beraat etmişti. Ama Gezi Davası nedeniyle müebbet hapse mahkum edildi. Daha ilk yargılama devam ederken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kavala’nın makul şüphe olmadan siyasi sebeplerle tutuklandığını belirterek ‘derhal tahliye edilmesi’ yönünde bir karar vermişti.

TRT'nin Kavala dizisi 'Metaformoz', Meclis'in gündemindeTRT’nin Kavala dizisi ‘Metaformoz’, Meclis’in gündeminde

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.