Tuna Kiremitçi’ye seçim tweeti nedeniyle TRT ambargosu

Müzisyen ve yazar Tuna Kiremitçi attığı seçim tweeti nedeniyle TRT'ye çağrıldığı programın iptal edildiğini duyurdu. Kiremitçi "Sayın TRT yetkilileri lütfen bir partinin değil devletin ve milletin kurumu olduğunuzu artık unutmayın" dedi.

Kültür Sanat 2 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Ak Parti 22 yıl sonra ilk defa ikinci parti oldu. CHP ise büyük başarıyla 1. parti olarak seçimin galibi oldu. Sanatçı Tuna Kiremitçi de attığı tweetle seçim sonuçlarıyla ilgili sevincini paylaştı. Fakat bu tweet başına dert oldu.

Sanatçı ve yazar Kiremitçi sosyal medyadan yaptığı açıklamada “TRT 2’de davet edildiĝim program seçim sonuçlarına sevindim diye, yukarıdan gelen emirle iptal edilmiş. Şaşırdık mı?” dedi. Sonra da TRT yetkililerine seslendi: “Sayın TRT yetkilileri… Ben TRT ekranına ilk kez 25 yıl önce çıktım ve onur duydum. Bundan sonra hiç çıkmasam da olur. Gençler çıksın. Ama lütfen bir partinin değil devletin ve milletin kurumu olduğunuzu artık unutmayın.”

 

Seçim sinemayı vurdu: Hafta sonu sadece 100 bin kişi sinemaya gittiSeçim sinemayı vurdu: Hafta sonu sadece 100 bin kişi sinemaya gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.