Erdoğan yeşili İyi Parti’ye yaktı, sinyal Davutoğlu’ndan geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Cumhur İttifakı'nın kapısı açıktır' sözlerine 'İyi bir aday etrafında anlaşabiliriz' diyerek yeşil ışık yaktı.

Siyaset 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet partilerine yönelik “Cumhur İttifakı’nın kapısı herkese açıktır” sözlerinin sorulması üzerine Davutoğlu herkesle görüşebilecekleri yanıtını verdi.

Davutoğlu şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı İyi Parti’yi zikrederek davet yaptı. Biz zaten Cumhur İttifakı’nın teklif ettiği siyaset modeline karşı olduğumuz için parti kurduk. Herhangi bir parti ya da lider bizimle görüşmek isterse her zaman kapımız açık ve her zaman görüşürüz.

AK Parti’deki insanlar da geçmişte beraber olduğumuz insanlar. Ama nihayetinde onlar selam vermezse bile biz selam almaktan çekinmeyiz. Dolayısıyla belirli bazı konularda iş birliği için herkesle görüşürüz. İttifak ise ilke meselesidir. Yerel seçimlerde ittifak meselesinde ise her il, ilçe ve belde ayrı ayrı değerlendirilmelidir. İyi bir aday etrafında şu veya bu parti ile anlaşabiliriz. Ama genel ittifak konusunda şu ana kadar yapılan yanlışların terkedilmesi, o yanlışların tekrarlanmayacağına dair teminat verilmesi ve sonra da bu ittifakın nereye gideceğini konuşmak gerekir.”

Davutoğlu 'kapıyı kapatmayız' dedi, iktidara 'olumlu' mesaj gönderdiDavutoğlu ‘kapıyı kapatmayız’ dedi, iktidara ‘olumlu’ mesaj gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.