Davutoğlu ‘kapıyı kapatmayız’ dedi, iktidara ‘olumlu’ mesaj gönderdi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 'kimseye kapıyı kapatmayız' başlıklı bir video yayınladı ve iktidarla da görüşebileceklerini söyledi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmelerini hatırlattı ve 'Olumlu bir tavır sergilemesi halinde iktidar, 'sen geçmişte şu yanlışı yaptın orada kal' demem' dedi.

Siyaset 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler yaklaşırken, cumhurbaşkanlığı seçiminden yenilgiyle ayrılan Millet İttifakı’nın yol haritası gündemde. İYİ Parti ile CHP arasında adaylık tartışmasından bu yana süren gerilim Meral Akşener’in açıklamalarıyla yükselirken bir yandan da Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gizli protokol var. Bu protokol CHP Sözcüsü Faik öztrak tarafından önce reddedilse de Kılıçdaroğlu tarafından doğrulandı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da Kılıçdaroğlu, protokolü doğrulamadan önce kendisiyle görüşmüş ve aldığı bilgi doğrultusunda ‘protokol yok’ demişti. Ancak sonrasında Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nu aramış ve aslında böyle bir protokol yaptığını söylemişti.

Seçimden sonraki bu gelişmeler, Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde izleyeceği yolu da belirliyor. Sosyal medya hesabından ‘Kimseye kapıyı kapatmayız’ başlıklı bir video paylaşan Davutoğlu, iktidarla da görüşebileceklerini söyledi.

Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“1 Ekim’den itibaren iktidarı en kararlı şekilde eleştireceğiz. Ama aynı zamanda iktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabine ile bugün ki kabine arasında ki farkları herkes görüyor, bir bakacağız ne yapıyorlar. Türkiye bu kadar derin bir krizdeyken ben arkadaşlarıma kimseyle görüşemezsiniz demem, herkesle görüşürüm ve burada net ifade ederek söylüyorum; bende herkesle görüşürüm. Kimseye kapıyı kapatmayız. Kimseye peşin destek vermeyiz.

O seçmen senin vatandaşın seçtiği kişi ile görüşmezsen o seçmeni nasıl kazanacaksın? İnsan hakları ile ilgili bir konu gelirse şimdiden söylüyorum; desteğimiz açıktır. Efendim, düşünce özgürlüğü konusunda, din ve vicdan özgürlüğü konusunda bir şey gelirse desteğimiz açıktır. Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde geçmişteki CHP ile mücadele etmeme rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’nu desteklemişsem şimdi de olumlu bir tavır sergilemesi halinde iktidar, ‘sen geçmişte şu yanlışı yaptın orada kal’ demem.

Ama kısıtlayıcı bir şey gelirse, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin daha da otoriterleşmesi için bir talep gelirse o konuda kırmızı çizgimiz var. Niye bu kadar çaba sarf ediyoruz? Ülke menfaati için değil mi? Önümüzdeki dönemde de ülke menfaati söz konusu ise herkesle görüşürüz.”

Ahmet Davutoğlu’ndan Ümit Özdağ açıklaması: Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmezAhmet Davutoğlu’ndan Ümit Özdağ açıklaması: Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.