Türk çağdaş sanatının Avusturya çıkarması

Türk çağdaş sanatının özeti niteliğindeki 'Her şey tıpkı şimdiki gibi olacak -sadece biraz farklı-' başlıklı sergi Avusturya'nın Bregenz kentinde açıldı. 7 Ocak'a kadar sürecek serginin küratörlüğünü Derya Yılmaz yapıyor.

Kültür Sanat 5 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Sergide Alican Leblebici'nin 'Vatan/Homeland' (detay alınarak kullanılmıştır) eseri de yer alıyor.

Türk çağdaş sanatı Avusturya’ya çıkarma yaptı. Avusturya’nın Bregenz kentinde bulunan Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis adlı çağdaş sanat merkezinde küratörlüğünü Derya Yücel’in yaptığı ‘Her şey tıpkı şimdiki gibi olacak -sadece biraz farklı-‘ başlıklı sergi açıldı.

Necla Rüzgar’ın ‘Nefs-i Müdafa/ Self Defence’ eseri.

Sergide Ahu Akgün, Alican Leblebici, Antonio Cosentino, Ayça Telgeren, Azade Köker, Berat Işık, Buğra Erol, Burçak Bingöl, Çağrı Saray, Canan Dağdelen, Cengiz Tekin, Eda Çekil, Erinç Seymen, Ferhat Özgür, Fırat Engin, Hüsamettin Koçan, Işıl Eğrikavuk, Komet, Mehtap Baydu, Metin Çelik, Murat Morova, Nadide Akdeniz, Nancy Atakan, Necla Rüzgar, Neriman Polat, Nezaket Ekici, Ozan Türkkan, Şahin Kaygun, Selim Birsel, Sena Başöz, Vahap Avşar, Volkan Aslan ve Yaşam Şaşmazer’in eserleri yer alıyor.

Volkan Aslan’ın ‘Endişe Dalgası / Wave of Anxiety’ eseri.

Artdog İstanbul‘da yer alan habere göre sergi 7 Ocak’a kadar görülebilir. Küratör Derya Yücel sergiyle ilgili olarak “Bugün, eleştirel sorgulama pratiğini içine alan ‘sanat’, kültürlerarası bir iletişim ve alışveriş için bir model sağlayabilir ve bu model, dolaylı yoldan olsa bile, acil politik önem taşıyan durumlara uygulanabilir mi? Tarihlerimizi, dillerimizi, kimliklerimizi ve anılarımızı bir varış noktası olmaktan çıkarıp bir kalkış noktasına dönüştürmeyi başarabilir mi? Belki de sanat aracılığı ile kimliklerimizin karmaşık ve yapılanmış doğasının farkında olmak, bize başka olanakların kapısını açıyor” diyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.