Türkiye geceleri antik kentlere gitmeyi seviyor: Gece Müzeciliği Konser Serisi Efes’te başladı

Türkiye bu yaz başlatılan yeni bir uygulamayla efsunlu antik kentleri bir de gece atmosferiyle ziyaret etme şansı buldu. Gece gezmeleri ilgi görünce bir de Gece Müzeciliği Konser Serisi başladı. İlk konser Efes Antik Kenti'ndeydi.

Kültür Sanat 24 Eylül 2024
Celsus Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, solist olarak barok müziğin başarılı keman sanatçılarından Andres Gabetta ile sahne aldı.

Türkiye 2024 yazında yeni bir uygulamayla en çok turist ağırlayan antik kentleri akşamları da ziyarete açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu projesi yoğun ilgi gördü, ziyaretçiler efsunlu antik kentleri bir de gece atmosferinde ziyaret etme şansı buldu.

Öyle ki bu yaz gece müzeciliğiyle büyük ilgi gören Efes antik kenti ziyaretçi rekoru kırdı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki antik kent bu yılın 8 ayında 1 milyon 854 bin 220 ziyaretçi ağırladı.

Gece Müzeciliği Konser Serisi’nin ilki, Efes Antik Kenti’nde sanatseverlerle buluştu.

Gece ziyaretleri bu kadar ilgi görünce bir proje daha duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen Gece Müzeciliği Konser Serisi kapsamında konserlere başlanacağı müjdelendi.

Serinin ilk konseri Efes Antik Kenti’nde sanatseverlerle buluştu. Celsus Kütüphanesi’ndeki konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist olarak barok müziğin başarılı keman sanatçılarından Andres Gabetta ile sahne aldı. Konserde barok dönemin sevilen bestecilerinden Antonio Vivaldi’nin ‘Mevsimler’ başlıklı keman konçertosu da çalındı.

Muğla kıyılarından haber var: Osmanlı batığından eşsiz buluntular ortaya çıkarıldıMuğla kıyılarından haber var: Osmanlı batığından eşsiz buluntular ortaya çıkarıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.