Müthiş: Denizli’ye bale geldi, 13 bin kişi koşa koşa izlemeye gitti

Türkiye'de hep kötü şeyler olacak değil ya! Denizli'deki Laodikeia antik tiyatrosunda geçen gün sahnelenen 'Zorba' balesini 13 bin sanatsever izledi. Ankara Opera ve Balesi'nin sahnelediği gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kültür Sanat 28 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir gün daha yaşadı. Geçen hafta Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin kapanışında sahnelenen ‘Zorba’ bu kez bir diğer antik sahnede sanatseverlerle buluştu. Geçen gün Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tüm dünyada sevilen bale eserlerinden ‘Zorba’yı Denizlililer için sahneledi. Yaklaşık iki saat süren gösterinin bitiminde antik tiyatroyu dolduran 13 bin seyirci sahnedeki sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Mikis Theodorakis’in unutulmaz şarkıları ‘Zorba’da

Giritli usta yazar Nikos Kazancakis’in başyapıtı ‘Zorba’ romanından uyarlanan bale eseri Mikis Theodorakis’in artık klasikleşen besteleri eşliğinde seyirciyle buluştu. Lorca Massine’nin büyük beğeni topalayan koreografisinin sahnelendiği gösteriyi izleyen binlerce sanatseverin arasında Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle de vardı. Seyircilerden büyük alkış alan ‘Zorba’nın koreografi asistanlığını Elisa Arnone, dekor ve oryantal kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Tülay Şimşek ve ışık tasarımını Fuat Gök üstlendi.

‘Zorba’yı izlemek isteyen Denizlililer için cumartesi günü saat 17.00’dan itibaren Laodikeia’ya girişlerin ücretsiz hale getirildi. Bununla birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi antik kentteki bu özel etkinliğe katılmak isteyen sanatseverler için hem gidişte hem de dönüşte ücretsiz servis hizmeti sağladı.

Arkeoloji dünyası şaşkın, Aydın'daki keşfi konuşuyorArkeoloji dünyası şaşkın, Aydın’daki keşfi konuşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.