Turner’ın yıllar sonra ortaya çıkan eseri 30 bin pounda satılabilir

Işığın ressamı olarak bilinen İngiliz ressam J. M. W. Turner'ın yıllar sonra ortaya çıkan eseri bir açık artırmayla yeni sahibine kavuşmayı bekliyor. Sanatçının 20 yaşındayken yaptığı eser 20 ila 30 bin pound aralığında alıcı bulabilir.

Kültür Sanat 19 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İngiliz ressam J. M. W. Turner’ın yıllar sonra ortaya çıkan eseri açık artırmayla yeni sahibine kavuşmayı bekliyor.

1795 tarihli resim 30 yıl önce tabloyu satın alan birinin Turner’ın işlerini daha önce  açık artırmaya çıkaran Cheffins Müzayede ile iletişim kurmasıyla ortaya çıkmıştı. Resmin İngiliz ressama ait olduğuna dair tek bir ipucu vardı, o da arkasına atılmış “W  Turner” imzası. Eserin son sahibi en başta tablonun orijinal olduğunu düşünse de araştırmaya 2022’de başladı. Daha sonra tablonun sanatçının 20 yaşındayken 1795’te bir Galler turu sırasında yapılmış, Pembrokeshire‘daki St. David Katedrali‘ne bağlı bir şapelin benzer ancak daha az gelişmiş bir çizimi olduğunu fark etti.

J. M. W. Turner, ‘St David’s: The Ruins of St Mary’s Chapel and the Entrance to Bishop Vaughan’s Chapel’, 1795.

Bu eser şimdi açık artırmayla satışa sunulacak. Sanatçının erken dönem suluboya çalışması olan eser Turner’ın St David’s: The Ruins of St Mary’s Chapel and the Entrance to Bishop Vaughan’s Chapel’ adlı çalışmasının bitmiş versiyonu. Cheffins Müzayede Evi başkanı Patricia Cross eserin Turner’ın bir sanatçı olarak erken gelişimine tanık eden önemli bir keşif olduğunu söylüyor.

Eser 20 Martta sanatçının daha önceki eserlerini de açık artırmaya sunan Cheffins Müzayede Evi’nde satışa çıkarılacak. Eserin en az 20 ila 30 bin pound aralığında alıcı bulması bekleniyor.

Banksy koleksiyonundan nadir eserler satışa çıkıyorBanksy koleksiyonundan nadir eserler satışa çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.